Nu cred că e cineva care să nu iubească aceste brânzoaice sau poale-n brâu moldovenești, poate doar cei care au intoleranță la lactate, din păcate…. Le-am preparat de n ori de-a lungul timpului, dar nu știu de ce am tot amânat să postez rețeta, […]
Am mâncat astfel de coșulețe din aluat fraged cu gem și bezea cu nuci, la una din întâlnirile bucătărașilor, de la draga noastră Dia – Claudia Baban și tare mult mi-au plăcut, așa că am mers pe blogul ei Bucate, vorbe și arome și am împrumutat […]
  Am intrat in bucatarie cu gand sa fac niste cornuri, dar pe parcurs le-am transformat in aceste minunate trigoane, care pur si simplu se topesc in gura. Am realizat un aluat foarte sfaramicios, cu osanza, apoi l-am uns de cateva ori cu gem […]
Cu aceasta reteta particip la provocarea „Week-end cu spor”, gazduita de blogul Margaretei Cismasiu si initiata de Stefania Anastasiu. Provocarea consta in felul urmator: gazda lunara a provocarii propune niste categorii de retete de pe blogul ei, iar noi, cei provocati, rasfoim si rasfoim […]
Aceasta reteta este preparata pentru provocarea „Week-end cu spor” din luna aceasta, a carei gazada este Gina Bradea. Rasfoind retetarul cu prajituri de pe blogul Ginei, care este foarte vast si cuprinzator, tare greu mi-a fost sa aleg ce anume sa prepar de acolo, […]
De cand am descoperit o reteta buna de croissante, pe care am prezentat-o siaici, mi-am propus sa le incerc in diverse combinatii. De data aceasta le-am umplut cu ciocolata si tare bune si pe placul alor mei au fost!
De mult timp vreau sa fac niste croissante, dar pentru a respecta reteta asa cum este de la mama ei, iti trebuie doua zile si multa rabdare.Zile am, dar rabdare nu, de data asta :)))Sper ca data viitoare, cand o fi ea, sa prestez […]
Ideea acestor cornuri am preluat-o de pe bucataras.ro, dar am modificat reteta dupa imaginatia mea. Au iesit tare bune!
Este de mare, mare efect acest Estonian Kringel si merge de minune langa o cafea buna!  
Au iesit cornuri foarte pufoase, datorita garantului pentru aluaturi dospite(un amestec de drojdie uscata si praf de copt) si aromate datorita gemului parfumat de gutui.
Pagina 1 din 212
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive