Rețete Dulciuri
304 rețete
Rețete de dulciuri: stare de bine si confort
Prin diversitatea lor de forme cu aspect placut, de gusturi rafinate si arome intense, dulciurile ne imbie la o stare de beatitudine, de relax, in compania celor dragi.
Rețete de dulciuri: tradiție românească
Cozonaci, placinte, papanași, scovergi, sau minciunele, ce ne duc cu gandul pe meleaguri natale si trezesc amintiri din copilărie, toate reunite intr-o carte virtuală de rețete, ce vă indeamnă sa le încercați și apoi să le savurați, alături de cei dragi.
24 iunie 2015 - Prăjituri - comentarii
De mult timp aveam in plan o astfel de prajitura cu ciocolata si visine si bilute de cocos si iata ca i-a sosit timpul. Au tot preparat-o fetele de pe bucataras, de unde m-am inspirat si eu pentru bilutele de cocos. Blatul cu ciocolata si […]
Se spune ca grecii au fost cei care au inventat placinta, iar romanii au preluat-o de la ei si au diversificat-o, folosind fel si fel de ingrediente in functie de obiceiul si specificul fiecarei zone. Mai apoi romanii au raspandit delicioasele lor placinte in intreaga […]
02 iunie 2015 - Dulciuri diverse - comentarii
Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ulei si papanasi muntenesti, adica fierti in apa cu putina sare. Este cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica proaspata, oua, zahar, gris, pesmet si faina si […]
29 mai 2015 - Torturi - comentarii
Delicios și de efect acest Tortulet din waffe si crema de capsuni, îndulcit cu green sugar! Acest indulcitor natural Green Sugar, este obtinut din extract de Stevie rebaudiana si eritritol. Extractul de stevie se obtine prin oparirea acesteia, iar eritritolul se obtine din porumb, […]
28 mai 2015 - Prăjituri - comentarii
Au iesit tare bune aceste briose cu vanilie si capsuni, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat. Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat 🙂 Portii: 19; […]
23 mai 2015 - Torturi - comentarii
Nu am serbat nimic, poate niste kg in plus, muuuulte la numar, dar nu va spun cate. E o vorba din batrani in care se zice ca femeile nu trebuie sa-si recunoasca varsta si kilogramele :)))) Am facut tort pentru ca e sezonul capsunilor […]
20 mai 2015 - Prăjituri - comentarii
De mare efect a fost acest cremsnit cu foietaj de casa si capsuni! Nu mai stiu cand am facut prima data Cremsnit, dar cu siguranta inainte sa apara netul si tot cu foietaj de casa l-am facut. Ulterior incepusem sa cumpar foile, era mai […]
Simplu de preparat si mult mai sanatos acest aluat de foietaj preparat in casa! ” Foitajul (aluat franțuzesc) este un produs de patiserie originar din Franța, inventat în secolul al XVII-lea de către Claudius Gele, un ajutor de patiser, care având tatăl bolnav și […]
Ce poate fi mai bun  decat niste papanasi cu amestec de branza si pesmet? [Papanașii sunt un fel de desert realizat din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În mod normal sunt serviți cu smântână și dulceață sau gem, dar […]
06 mai 2015 - Dulciuri - comentarii
      Este un deliciu si nimic mai mult! Dar ca de obicei, putina 🙂 Si este preparata la minunatia de multicooker. Portii: 6; Timp de preparare: sub 90 minute
Pagina 20 din 31« Prima...10...192021...30...Ultima »
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics