Rețete Fără carne
31 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
05 ianuarie 2017 - Mâncăruri de post - comentarii
Mâncarea de fasole albă, cred că rămâne una dintre cele mai populare mâncăruri fie că este gătită de post, fie cu afumătură de porc. Am ales să fac de data aceasta pastă de fasole, rețetă clasică de post cu sos de ceapă și roșii, […]
15 noiembrie 2016 - Mâncăruri de post - comentarii
Iahnia de fasole este o mâncare tradițională românească, fiind chiar una dintre cele mai populare mâncăruri, mai ales asezonată cu ciolan afumat și cârnați, dar este foarte bună și simplă, de post, așa cum am preparat-o eu în rețetă de față. Porții: 8 Timp […]
02 septembrie 2016 - Vegetariene - comentarii
Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația. Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am […]
Ideea acestei salate am preluat-o de pe bucataraș.ro, nu mai știu cine a postat o astfel de salată pentru prima dată, pentru că mulți bucătărași au preparat-o ulterior, dar știu că m-a încântat combinația și abia acum am încercat-o și eu. Bineînțeles că eu […]
28 iulie 2016 - Vegetariene - comentarii
Din categoria „ce am mai preparat cu ingredientele primite de la Foodville prin intermediul Ginei Bradea”, vreau să vă prezint un pilaf de orez cu roșii deshidratate și sparanghel în saramură, care poate ar părea banal, dar vă spun că a ieșit de-a dreptul delicios. […]
26 iulie 2016 - Vegetariene - comentarii
Pentru că ne-am îndrăgostit de chifteluțele de dovlecei pe care le-am tot preparat vara aceasta, le-a venit rândul să le asezonăm cu un sos de roșii, delicios și aromat. Iar această rețetă a fost preparată în totalitate de soțul meu, pentru că eu am […]
08 iunie 2016 - Vegetariene - comentarii
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc. Porții: 6; Timp de preparare: 60 minute
Dacă ne plictisim de clasicele salate de vinete, le putem îmbunătăți cu diverse ingrediente  și obținem un alt gust. Pentru această salată de vinete cu ardei copt, de post, am folosit ingredientele de la congelator, pe care mi le-am asigurat de toamna trecută.  
Scovergile fac parte din categoria „rețetele bunicii”, sau „amintiri din copilărie”. Sunt așa de bune, fie sărate, ca și gustare sau mic dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, ca și desert, alături de un ceai bun și aromat. În rețeta de față am […]
Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare. Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la Slow Cooker Crock Pot.
Pagina 1 din 4123...Ultima »
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!