Rețete Fără carne
35 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
08 iunie 2016 - Vegetariene - comentarii
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc. Porții: 6; Timp de preparare: 60 minute
Dacă ne plictisim de clasicele salate de vinete, le putem îmbunătăți cu diverse ingrediente  și obținem un alt gust. Pentru această salată de vinete cu ardei copt, de post, am folosit ingredientele de la congelator, pe care mi le-am asigurat de toamna trecută.  
Scovergile fac parte din categoria „rețetele bunicii”, sau „amintiri din copilărie”. Sunt așa de bune, fie sărate, ca și gustare sau mic dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, ca și desert, alături de un ceai bun și aromat. În rețeta de față am […]
Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare. Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la Slow Cooker Crock Pot.
Este o ciorbă de post, ușor acrișoară, cu gust intens de legume, datorită modului de preparare, adică la Slow Cooker Crock Pot. Porții: 8 Timp de preparare: 3 ore și 15 minute
Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Am preparat-o la Crock Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.  
Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun. Porții: 4 Timp de preparare: 45 minute
Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la Crock Pot. Crock Potul prepară mâncărurile âncet așa încât ingredientele folosite își păstrează gustul și aroma. Porții: 8 Timp de preparare: 4 ore
30 ianuarie 2016 - Vegetariene - comentarii
Prima data am vazut o astfel de reteta, acum cativa ani pe bucataras.ro, la Cristi Roman. Bine, reteta difera, dar ideea de a umple cartofii si a-i da la cuptor m-a incantat tare mult. Eu nu i-am copt pe sare asa cum a procedat […]
29 noiembrie 2015 - Vegetariene - comentarii
  Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri. Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust. […]
Pagina 2 din 4123...Ultima »
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
delatte.ro
Galerie foto
Arhive