Rețete Rețete cu carne
111 rețete
Retete de mancaruri cu carne: aport de proteine
Carnea are o importanta majora in alimentatie, avand un continut mare de proteine si minerale si asigurand o buna functionare a organismului. Pastrand un echilibru intre consumul de carne si legume, nu putem discuta decat de o alimentatie sanatoasa.
Retete de mancaruri cu carne : diversie combinatii
Retetele cu carne sunt cele mai diverse, carnea putand fi combinata cu legume, fructe, paste, chiar si lactate, in functie de provenienta acesteia. Fripturile au un aspect placut, frumos rumenite si asezate pe platouri alaturi de garnituri, salate si muraturi, fac deliciul oricarei mese. Tocanitele sunt cele mai gustoase mancaruri cu carne, iar servite in platouri rustice, cu mamaliguta, ne imbie la visare pe taramuri legendare.
13 noiembrie 2017 - Pui - comentarii
Sunt de-a dreptul delicioși, acești ficăței de pui în sos de soia cu piure de cartofi, mai ales alături de niște murături bune! Îmi place mult sosul de soia, iar în combinație cu un sos de roșii dulceag rezultă un preparat tare gustos. Iar […]
21 septembrie 2017 - Porc - comentarii
Mâncarea de cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii era cea mai frecventă mâncare din copilăria mea, dar îmi plăcea mai mult iarna, gătită cu carne de porc afumată, de la oala cu untură. O prepara mama într-un anume mod, de muream de […]
17 septembrie 2017 - Carne tocată - comentarii
Musacaua este una din mâncărurile noastre preferate, în materie de carne tocată, iar de data aceasta, având din grădina mamei câteva vinete și câțiva dovlecei, am preparat o musaca de vinete și dovlecei, tare gustoasă, pe care o recomand cu toată încrederea. Porții: 4 […]
15 iunie 2017 - Pui - comentarii
Că îmi plac foarte mult legumele caramelizate, am mai declarat, iar în combinație cu piept de pui și sos de soia a ieșit un preparat de notă maximă, după cum au apreciat cei care l-au savurat. Am asortat acest piept de pui cu legume […]
09 iunie 2017 - Carne tocată - comentarii
Ne plac mult tartele și plăcintele sărate, iar această tartă cu carne tocată, mozzarella și legume, a fost foarte apreciată și devorată rapid, caldă, cu ketchup pe deasupra. Mie mi-a plăcut în mod deosebit stratul de legume cu mozzarella, iar data viitoare voi adăuga […]
18 mai 2017 - Porc - comentarii
De sărbători sau când este o zi festivă, pe lângă clasicele rețete de fripturi la cuptor sau la grătar, mai încropesc și câte o ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă, aspectuoasă și gustoasă. Mai am și varianta din carne tocată cu diverse […]
11 mai 2017 - Carne tocată - comentarii
Ne plac mult și clătitele sărate și le prepar adesea fie ca aperitiv fie în diverse combinații cum sunt și acești cannelloni din clătite cu sos roșu și sos bechamel. Au ieșit tare buni, umpluți cu carne tocată și legume, apoi dați la cuptor […]
28 aprilie 2017 - Carne tocată - comentarii
Chiar dacă sunt mai bune cu ceapa prăjită, eu și ai mei preferăm genul acesta de sarmale din carne de porc fără prăjeală, pentru că sunt mai light, mai sănătoase. Partea „neplăcută” este că mănânci mai multe, pentru că nu simți acel disconfort, sau […]
15 februarie 2017 - Carne tocată - comentarii
Foarte gustoși și frumoși au ieșit acești mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă! În lipsa unui grătar adevărat și a vremii prielnice pentru el, acest grill cu efect de piatră încinsă m-a scos din impas și am preparat niște mici […]
14 noiembrie 2016 - Pui - comentarii
Îmi place să prepar ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, în special vara, cu pui fraged de curte și usturoi proaspăt din grădină. De data aceasta nu am avut niciunul din ingredientele amintite, însă tot am încropit un preparat bun, de […]
Pagina 1 din 12123...10...Ultima »
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics