Rețete Porc
46 rețete
Mancaruri cu carne de porc
Mancarurile cu carne de porc sunt gustoase, satioase si potrivite pentru orice masa din zi, fiind foarte hranitoare. Se pot prepara diverse moduri, de la fripturi la tocanite, snitele sau chiftelute.
Retete culinare cu carne de porc
Retete Merisor, ofera o varietate de mancaruri din carne de porc create pentru toate gusturile: dulci, picante, acrisoare, preparate in diverse combinatii cu legume, fructe si multe alte ingrediente. Rasfoind retetele din aceasta categorie, este imposibil sa nu gasiti cel putin o reteta care sa va satisfaca pe deplin cerintele.
27 iulie 2015 - Porc - comentarii
Din categoria mancaruri taranesti dar si traditional romanesti, am ales sa prepar aceasta tocana, aducandu-mi cu drag si dor aminte de vremurile copilariei cand mama prepara o astfel de tocana, buna de tot. Era preparata vara, cand incepeau sa se coaca ardeii in gradina […]
25 iunie 2015 - Porc - comentarii
De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :)) Am preparat aceasta tocana la Crock Pot si tare multumita […]
25 mai 2015 - Porc - comentarii
Se stie ca pe vremuri, cand clasele sociale se divizau in boieri si saraci, mamaliga era cunoscuta ca „painea saracului”, painea propriu zisa existand doar pe mesele boierilor. Pe atunci, boierii considerau ca, a manca mamaliga este ceva rusinos, iar copiii acestora ii numeau […]
30 aprilie 2015 - Porc - comentarii
Acum, daca tot face parte din aparatura mea electrocasnica acest aparat, trebuie exploatat, nu? De data aceasta am decis sa prepar niste muschiulet de porc, pe care l-am si impletit, sa para mai atractiv. 😀 A iesit tare fraged, efectiv carnea s-a desfacut in […]
27 aprilie 2015 - Porc - comentarii
Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor! Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi. Portii: 4; Timp de preparare: 90 minute
22 aprilie 2015 - Porc - comentarii
Initial am vrut sa fac o iahnie de fasole, dar s-a transformat intr-o delicioasa pasta, la care am adaugat si bacon taiat fideluta si sos de ceapa cu multe rosii. Portii: 8; Timp de preparare: sub 90 minute
02 aprilie 2015 - Porc - comentarii
Tare mult le-a placut baietilor mei acest gen de musaca! Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :)))) Portii: 6; Timp de preparare: sub 90 […]
26 martie 2015 - Porc - comentarii
Ador leurda, asa ca o folosesc in orice mancare unde se poate asorta. Azi am adaugat-o si in amestecul de carne tocata cu care am umplut ardeii si in sosul de rosii in care i-am fiert. Da un gust usor picant mancarurilor, in functie […]
23 martie 2015 - Porc - comentarii
Am mai spus ca varza este leguma mea preferata si de cate ori o gatesc, incerc sa o combin altfel. De data aceasta am adaugat in ea niste sorici pe care il aveam la congelator de la Craciun. Daca mai aveam si cateva jumari, […]
04 februarie 2015 - Porc - comentarii
Varza este una din mancarurile mele preferate, dar cea proaspata, nu acra. Pe cea acra o prefer la sarmale.
Pagina 3 din 5« Prima...234...Ultima »
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive