Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

de 3retetemerisor
2507 vizualizări

Ador ciorbele acrite cu zeama de varza, as manca dimineata, la pranz si seara. Pentru aceasta ciorba am ales o costita slaba si cu multa carne.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg costita afumata
  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 4 cepe mari
  • ardei sitelina(de la congelator)
  • 4 l apa
  • 4 linguri pasta de rosii cu legume
  • 1 l zeama de varza acra
  • 1 legatura marar verde
  • tarhon uscat si maruntit

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa.
Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa. Facem aceasta operatie pentru a indeparta toxinele accumulate in timpul afumarii.
Curatam si spalam ceapa si morcovul, apoi le tocam si le adaugam peste costita cand apa a inceput sa fiarba.
Adaugam si legumele de la congelator, asa inghetate si lasam sa fiarba pana se patrunde ceapa bine dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Cand incep sa se patrunda si cartofii adaugam pasta derosiimai lasam cateva minute si adaugam zeama de varza si tarhonul.
Lasam sa fiarba cam 10 minute dupa ce am pus zeama de varza si oprim focul apoi adaugam mararul tocat.
Eu nu am mai adaugatsarepentru ca a fost si costita sarata si zeama de varza.
Este o ciorba foarte buna asa acrisoara si aromata de latarhon.

Ciorba-legume-costita-afumata-zeama-varza-1 Ciorba-legume-costita-afumata-zeama-varza-2

Ciorba-legume-costita-afumata-zeama-varza-3

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: