Ciuperci umplute in sos dulce-picant

de 3retetemerisor
6075 vizualizări
Ciuperci umplute in sos dulce-picant

Pentru că ne plac ciupercile, dar si carnea in mod deosebit, le-am combinat si am preparat niste delicioase ciuperci umplute in sos dulce-picant.

Tare bune au iesit!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 7 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 gr carne tocata
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 ml apa
  • patrunjel

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

 Pregatim umplutura pentru Ciuperci umplute in sos dulce-picant

Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci(eu am mancat una).

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs.

Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si putinasare.

Tocam si coditele ciupercilor si le adaugam peste legume.

Picuram din cand in cand apa si amestecam sa nu se lipeasca.

Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-1

Cand incep sa se patrunda legumele, adaugam carnea tocata, condimente si amestecam continuu pana se formeaza suc de la carne, apoi lasam totul sa fiarba la foc incet 10 minute.

Punem amestecul de legume si carne intr-o sita si il lasam asa la scurs pana aproape se raceste.

Apoi tocam putin patrunjel si il amestecam in compozitie.

Preparare Ciuperci umplute in sos dulce-picant

Umplem ciupercile si le asezam intr-un vas termorezistent.

Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-2

Compozitia care ramane o amestecam cu zeama scursa si o punem peste ciuperci.

Dam vasul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Curatam usturoiul, il presam si il amestecam cu pasta de rosiisi 2 linguri de apa.

Adaugam zaharul si piper, după gust si turnam totul peste ciuperci.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute.

Diluam faina in 100 ml apa si o amestecam usor in sosul de la ciuperci. Mai lasam 10 minute la cuptor apoi stingem focul si presaram patrunjel verde tocat.

Ciuperci-umplute-sos-dulce-picant-3

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

buburuzabucatareasa 21 octombrie 2013 - 16:26

O minunatie de mancare, ce aroma, ce culoare. Imi place mult, mult!!!

Răspuns
Maria Udrea 21 octombrie 2013 - 16:41

Multumesc, frumos! >:D< Si noua ne-a placut!

Răspuns
Cristina 22 octombrie 2013 - 6:07

Ciupercile imi plac foarte mult, asa ca as incerca una de la tine!

Răspuns
Maria Udrea 22 octombrie 2013 - 6:12

Au fost foarte bune! Incearca-le cu incredere!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: