Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

de 3retetemerisor
4844 vizualizări
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

Pot să vă spun că s-a combinat perfect friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata!

Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are. Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 pulpe pui
  • 2 buc piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 120 ml otet
  • 1 lingura zahar

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim carnea pentru Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata.

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.

L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi dedafin.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-1

Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-4

Pregatim sosul de ceapa caramelizata.

Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.

Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.

Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-5

Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline amestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-2

In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-3

Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-6

Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare.

Friptura-pui-sos-ceapa-caramelizata-8

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

dulceiutesarat 19 ianuarie 2014 - 7:43

ma tenteaza mult dar am probleme de aciditate crescuta la stomac si nu stiu cum reactionez la caramelizare.

ma gandeam ca sosul de ceapa caramelizata e unul rosu, cu ceapa chiar bine prajita, parca asa am zarit pe undeva dar n-am timp acum sa caut

Răspuns
Maria Udrea 19 ianuarie 2014 - 7:53

Didi, poti folosi ceapa rosie si otet balsamic, eu n-am avut si mi l-am preparat cum m-am priceput. Sa stii ca nu se simte ceapa asa ca la o prajeala obisnuita, nici noi nu mancam prajit.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: