Lumaconi cu sardine in sos tomat

de 3retetemerisor
2297 vizualizări

Este prima data cand folosesc aceste paste si sunt foarte incantata de aspectul lor si de cum se comporta la fierbere.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 350 gr paste „LUMACONI”
  • 1 l apa
  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ketchup
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Se pune apa la fiert cu putina sare.
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabusa in putin ulei de masline si cativa stropi de apa.
Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa siusturoi.
Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin oregano si cimbru, se amesteca bine, iar dupa cateva minute se pune ketchupul si se potriveste de sare, daca mai este cazul.
Se ridica de pe foc si se pune putin patrunjel verde tocat.
Si acum revenim la apa pe care am lasat-o sa fiarba cu putina sare, iar cand atinge puctul de fierbere punem pastele si le lasam circa 10 minute sa fiarba la foc mediu.
Conform instructiunilor de pe pachet trebuia sa le las 15 minute, dar au fost suficiente 10 minute.
Le scurgem, le trecem prin jet de apa, apoi le amestecam cu sosul de peste, de fapt eu o parte din ele le-am umplut frumos cu sos, iar restul le-am amestecat.
Lumaconi-cu-sardine-in-sos-tomat-1 Lumaconi-cu-sardine-in-sos-tomat-2 Lumaconi-cu-sardine-in-sos-tomat-3 Lumaconi-cu-sardine-in-sos-tomat-4
Au fost bune si de efect.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

5 comentarii

dulceiutesarat 19 octombrie 2013 - 5:26

Felicitari pt. blog 🙂 ! Se pare ca este nou ca si al meu. Daca nu l-ai trecut in bucataras n-am aflat pana azi cand a sheruit o pagina Dea in FB. Gatesti exceptional si pe gustul meu, bravo! Pacat ca nu ai fereastra/buton de aboneaza-te prin mail. Daca n-are blogul acest widget, poti sa cauti de la FeedBurner. Cu atom si ce mai ai acolo nu stiu sa folosesc. Am dat follow prin google dar asta nu ma anunta pe mail deci nu vad noile postari. Toate cele bune si succes!

Răspuns
Maria Udrea 19 octombrie 2013 - 5:40

😀 Blogul meu are 2 zile de cand m-am hotarat sa-mi aduc retetele aici, dar mai mult de un an de cand l-am creat.
Sunt la inceput si inca nu stiu ce trebuie sa contina un blog, dar ma documentez si sper sa-l aduc la standardele unui blog culinar. Multumesc mult, pentru vizita si comentariu!

Răspuns
dulceiutesarat 19 octombrie 2013 - 5:31

Scuze! Acum am gasit butonul de follow by email. M-am abonat! 🙂

Răspuns
Maria Udrea 19 octombrie 2013 - 5:41

Multumesc mult, am ceva de lucru la acest blog, dar slava Domnului, timpul imi va permite!

Răspuns
dulceiutesarat 19 octombrie 2013 - 5:34

hai ca nu mai termin cu sugestiile … la postarea comentariilor e foarte enervant si pierdem timp cu chestia aia sa scriem codul ala stramb ca sa vada ca nu suntem robot. …Daca ai optiunea, scoate-l! Pa-pa!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: