Paine cu amestec de faina si malai

de 3retetemerisor
5318 vizualizări
Paine cu amestec de faina si malai

Aceasta paine cu amestec de faina si malai, este o paine pe care o faceau femeile la tara, economisind faina.

Malaiul era la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb.

Nu stiu care era proportia malai/faina, eu am pus cum am considerat, mai multa faina, dar data viitoare voi mari cantitatea de malai, ca mi-a placut cum a iesit.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr malai
  • 600 gr faina
  • 700 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingura sare
  • 1/2 lingura zahar
  • 30 gr drojdie

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare compozitie de malai

Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare.

Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa.

Nu trebuie sa fie fiert complet, doar pentru cateva minute.

Paine-amestec-faina-malai-1

Preparare aluat pentru paine cu amestec de faina si malai

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul, am adaugat 200 ml apa calduta si o mana de faina și am omogenizat compozitia.

Am acoperit bolul cu un stergar si l-am lasat asa pana cand maiaua formata si-a dublat volumul, aproximativ 10 minute.
In compozitia cu malai am adaugat uleiul, apoi am amestecat cu maiaua, asa calda cum a fost, aproape fierbinte chiar.
Apoi am inceput sa incorporez faina si am framantat un aluat nu prea tare, doar cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Paine-amestec-faina-malai-2 Paine-amestec-faina-malai-4

Am acoperit aluatul si l-am lasat la crescut la loc caldut pentru 15 minute.
Dupa ce a crescut suficient, am tapetat o tava de 26/36 cm cu hartie de copt, am impletit aluatul si l-am asezat in tava.

Am lasat din nou aluatul la crescut pentru 10 minute, dupa care am dat tava la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade.

Paine-amestec-faina-malai-5 Paine-amestec-faina-malai-6

A iesit o paine foarte pufoasa!

Paine-amestec-faina-malai-7

[/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

2 comentarii

Patricia 24 octombrie 2013 - 13:05

Ce spui, sa incerc cu 300 gr. malai si 400 gr. faina? Dau sa pun jumatate-jumatate malai/faina? 🙂

Răspuns
Maria Udrea 24 octombrie 2013 - 13:33

Cred ca indicat este sa fie mai multa faina decat malai, sincera si eu am zis ca am sa incerc 1/1 data viitoare. Pup

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: