Paine de casa cu iaurt in aluat, alba si pufoasa

de 3retetemerisor
11234 vizualizări
Paine de casa cu iaurt

Foarte alba si pufoasa a iesit aceasta paine de casa cu iaurt in aluat!

Ador sa fac paine de casa, si imi place sa experimentezi tot felul de aluaturi.
Acum m-am oprit la un aluat cu iaurt si mi-a placut foarte mult, a iesit alb si pufos.

Ingrediente

  • 150 ml apa
  • 200 ml iaurt de tara(lapte prins)
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Preparare maia

Punem apa cu sarea la incalzit

Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere.

Turnam putina apa calduta si adaugam o mana de faina.

Rezulta o maia de consistenta unei smantani, ceva mai subtire.

Acoperim vasul si lasam maiaua la crescut 10-15 minute, pana isi dubleaza volumul.

Preparare aluat si coacere paine de casa cu iaurt

Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam peste ea, iaurtul tinut la temperatura camerei.

Amestecam bine si incepem sa adaugam faina, putin cate putin si la fel uleiul.

Framantam aluatul il acoperim si il lasam la dospit cam 40-50 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.

Apoi, formam niste mingiute pe care le asezam intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, sau in orice formă de copt, rotunda.

Paine-de-casa-cu-iaurt-1 Paine-de-casa-cu-iaurt-2

Acoperim din nou aluatul si-l mai lasam la crescut 15-20 minute.

Il ungem deasupra cu putin ulei si dam forma la cuptor pentru 40 minute, la 200 grade.

Paine-de-casa-cu-iaurt-3

Eu am pus aluat si in doua forme cosulet, pe care le-am introdus in cuptor in acelasi timp cu paine, dar le-am scos cam dupa 25 minute.

Paine-de-casa-cu-iaurt-4 Paine-de-casa-cu-iaurt-5

Iese o paine foarte pufoasa datorita iaurtului de tara.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

10 comentarii

Andreea Denisa 19 octombrie 2013 - 5:07

Io de ce n-am stiut de blogul tau ?:) E secret ?
Buna paine trebuie neaparat facuta!

Răspuns
Maria Udrea 19 octombrie 2013 - 5:43

Deiule, pai ieri am inceput sa postez retete pe blog, nu aveai de unde sa stii, chiar daca blogul este vechi, nu a fost setat pana acum si inca lucrez la el.
Puuuup si multumesc pentru vizita si apreciere!!!

Răspuns
Danutza 20 octombrie 2013 - 16:09

Felicitari pt blog, draga mea! Acusi il pun in lista preferintelor, multe bunatati ne aduci 🙂

Pupici :*

Răspuns
Maria Udrea 20 octombrie 2013 - 16:41

Multumesc, Danutzule! Puup :-*

Răspuns
Patricia Iordache 7 decembrie 2013 - 20:04

O voi incerca si eu. Arata prea bine ca sa ratez asa ceva! Pupici.

Răspuns
Maria Udrea 7 decembrie 2013 - 20:08

Ma bucur ca iti place, draga mea! Pup si eu!

Răspuns
Andreea Mohorea 25 ianuarie 2014 - 13:57

Meri … ieri am incercat painea.Este atit de buna…atit de pufoasa…multumesc tare mult pentru reteta !!! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 25 ianuarie 2014 - 15:37

Ma bucur ca ti-a placut! S-o faci si pe cea cu cartofi, este si mai pufoasa!!!

Răspuns
Daniela 14 mai 2020 - 13:06

Acum făcut pâinea. Este super!!! Eu am făcut chifle din aluat. Pufoasă și gustoasă. Mulțumesc pentru rețetă!

Răspuns
Maria Udrea 15 mai 2020 - 19:04

Mă bucur mult că ți-a plăcut!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: