Bune de ronțăit pe parcursul întregii zile aceste pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata.

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?

Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha de pe bucataras.ro si am pus-o in aplicare.

Au iesit niste pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata, bune de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

Ingrediente

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei


Mod de preparare

Pregatim ingredientele

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru: mamaliga, faina, branza si uleiul.

Strivim brânza cu furculita.

Cernem faina.

Strivim mamaliga cu furculita.

Punem uleiul la incins.

Preparare Pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata

Amestecăm bine mămăliga cu brânza.

Incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.
Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.
Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.
Cand uleiul s-a incins  scufundam in ele cate pernute incap.

Le prajim pentru cate un minut pe fiecare parte, apoi le scoatem intr-o sita, sau pe prosoape absorbante.
Au iesit tare bune aceste pernute crocante din mamaliguta cu branza sarata, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

Sunt atat de simplu de preparat, ca e pacat sa nu le incercati.

Merg preparate cu orice fel de barnza sarata, sau chiar cu parmezan.

Pernute-crocante-din-mamaliguta-1 Pernute-crocante-din-mamaliguta-2 Pernute-crocante-din-mamaliguta-3 Pernute-crocante-din-mamaliguta-4 Pernute-crocante-din-mamaliguta-6

Etichete: , , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics