Postat: 29 octombrie 2013 - Prăjituri - comentarii

Recomand cu tot dragul și toată încrederea să încercați Prajitura Revani cu mure, măcar odată! Sigur o să vă placă și puteți pune în ea orice fructe doriți.

Mi-am amintit ca salvasem la favorite o astfel de prajitura de la Miremirc si demult aveam in plan sa o fac.

Asa ca am facut-o azi, dar am schimbat putin cantitatile si am adaugat in plus mure din dulceata.

Cu prajitura asta mi-am asteptat baietii de la mare si a avut un succes neasteptat.

Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar faina
  • 1 + 1/2 pahar gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • mure din dulceata, scurse
  • Pentru sirop:
  • 1/2 pahar zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie


Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Prajitura Revani cu mure

De mentionat ca paharul meu este de 300 ml.

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.

Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.

Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat mure din dulceata.

Asamblam si coacem Prajitura Revani cu mure

Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.

Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.

Cat coacem prajitura facem siropul.

Adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.

Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv( norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam.

Eu am preferat formatul de romb si mai mare.

Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.

Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.

Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive