Prajitura Revani cu mure

de 3retetemerisor
27898 vizualizări
Prajitura Revani cu mure

Recomand cu tot dragul și toată încrederea să încercați Prajitura Revani cu mure, măcar odată! Sigur o să vă placă și puteți pune în ea orice fructe doriți.

Mi-am amintit ca salvasem la favorite o astfel de prajitura de la Miremirc si demult aveam in plan sa o fac.

Asa ca am facut-o azi, dar am schimbat putin cantitatile si am adaugat in plus mure din dulceata.

Cu prajitura asta mi-am asteptat baietii de la mare si a avut un succes neasteptat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar faina
  • 1 + 1/2 pahar gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • mure din dulceata, scurse
  • Pentru sirop:
  • 1/2 pahar zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie

Prajitura Revani cu mure

[penci_recipe]

Recomand cu tot dragul și toată încrederea să încercați Prajitura Revani cu mure, măcar odată! Sigur… Prăjituri Prajitura Revani cu mure European Printează
Porții: 25 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Prajitura Revani cu mure

De mentionat ca paharul meu este de 300 ml.

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.

Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.

Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat mure din dulceata.

Asamblam si coacem Prajitura Revani cu mure

Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.

Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.

Cat coacem prajitura facem siropul.

Adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.

Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv( norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam.

Eu am preferat formatul de romb si mai mare.

Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.

Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.

Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala.

Prajitura Revani cu mure

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Lubita Iancu 29 octombrie 2013 - 14:59

Buna prajiturica,imi place mai mult cu fructe!!

Răspuns
Maria Udrea 29 octombrie 2013 - 16:26

Multumesc, Lubi! Te mai astept in vizita!:)

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: