Pui fraged de curte umplut cu cartofi noi

de 3retetemerisor
6692 vizualizări
Pui fraged de curte umplut cu cartofi noi

Foarte bun si de mare efect a fost acest pui fraged de curte umplut cu cartofi noi!

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa
ii introduc in interiorul puiului.

Foarte buni au iesit!

Ingrediente

  • 1 pui fraged (1500 gr)
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 capatana usturoi
  • condimente:piper, boia de ardei dulce,oregano, rozmarin
  • 100 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pregatim ingredientele.

Curatam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare, apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano.
Pui-umplut-cu-cartofi-2

Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc si il ungem cu pasta de usturoi si condimente.

Apoi il asezam intr-un vas termorezistent cu capac.

Eu l-am pus intr-un vas de yena cu capac, dar cred ca mergea foarte bine in vas de lut, roman.

Cartofii ii curatam si spalam, apoi presaram peste ei sare si rozmarin.

Umplem puiul cu ei si mai asezam si pe langa daca mai incap.

Pui-umplut-cu-cartofi-1

Preparare pui fraged de curte umplut cu cartofi noi.

Punem capacul vasului de yena si il dam la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ o ora, sau pana cand puiul este bine patruns.

Fiind pui fraged se patrunde foarte repede, mai ales in vas acoperit.

Pui-umplut-cu-cartofi-3

Puiul meu a avut si putina grasime pe care nu am inlaturat-o.

Deci nu a necesitat sa mai adaug ulei si nici apa nu am pus pentru ca s-a inabusit suficient datorita capacului.

In ultimele 10 minute l-am lasat fara capac si am redus temperatura cuptorului, pentru a se colora frumos.

Dupa ce il scoatem din cuptor, mai adaugam patrunjel verde tocat marunt, pentru un plus de prospetime.

Pui-umplut-cu-cartofi-4
A iesit un deliciu garantat!

Cartofii au iesit tare gustosi de la condimente, dar si de la sucul lasat de carnea de pui.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

9 comentarii

Alice Kitchenette 22 octombrie 2013 - 20:06

pfiuu arata DELICIOS…..imi place blogul tau, tare fain!

Răspuns
Maria Udrea 23 octombrie 2013 - 4:58

Multumesc, Alice si mie imi place al tau! L-am adaugat si la mine.

Răspuns
Paula Gafitescu 23 octombrie 2013 - 5:59

Ce idee buna aia avut, ma gandesc si eu ca nu puteau fi decat buni, nu? 🙂

Răspuns
Maria Udrea 23 octombrie 2013 - 14:15

Paula, stii cum e, vrem sa facem ceva si pe parcurs ne vin alte idei si uite asa a iesit ceva bun 🙂

Răspuns
Sidy 23 octombrie 2013 - 12:16

Waw cat de bine arataaaaaa !!1 Minunata ideea draga Mery !
Dar nu au iesit cartofii ca si….fierti,in pui ?
Sau i-ai rumenit si pe ei 10 minute ?
Excelent !
Te tzuc cu mult drag !

Răspuns
Maria Udrea 23 octombrie 2013 - 14:13

Sidy, cartofii au iesit excelenti si s-au pastrat intregi, dar am folosit cartofi noi, reteta e veche de prin primavara.

Răspuns
Maria Udrea 23 octombrie 2013 - 14:13

Multumesc de vizita, te tzuc si eu si te imbratisez cu drag!

Răspuns
Mariana 9 mai 2015 - 8:53

Ce buna idee/uite chiar astept cartofii noi (din aia mici)/multumesc!week-end linistit!

Răspuns
Maria Udrea 9 mai 2015 - 9:25

Mariana, tare de efect a fost acest pui! Bine ai venit in vizita! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: