Pulpa de porc umpluta cu carne tocata

de 3retetemerisor
4742 vizualizări

De mare efect aceasta Pulpa de porc umpluta cu carne tocata, mai ales de sarbatori cand avem musafiri, sau cand luam masa in familie!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1/2 kg carne tocata amestec: vita + porc
  • pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • radacina de patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca orez
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 ceasca apa

[/ingredients]
Portii: 8

Timp de preparare: 90 min.

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iata cum pregatim reteta Pulpa de porc umpluta cu carne tocata!

Mai intai pregatim o pasta din putin ulei,cimbru,busuioc,sare,piper, boia de ardei.
Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat netaiat sa putem umple buzunarele.
Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura, acoperita cu o folie.
Pentru umplutura tocam legumele cubulete si le punem la calit in putin ulei si o lingurita apa, adaugam putina sare si foile dedafin, iar cand aproape s-au patruns punem carnea tocata, si lasam pe foc pana se rumeneste putin, amestecand din cand in cand, apoi punem orezul spalat si scurs si mai lasam cateva minute pana incepe sa isi mareasca volumul.
Stingem focul, scoatem foile de dafin, asezonam cucondimentesi sare si adaugampatrunjeltocat. Lasam la racit dupa care umplem cu acest amestec buzunarele pulpei de porc si legam cu snururi de silicon sau cu sfoara pentru a nu se imprastia.
Punem intr-un vas de yena cu capac putina apa si ulei si asezam in el pulpa de porc pe care o intepam din loc in loc cu varful unui cutit.
Acoperim ( eu am acoperit cu staniol, pentru ca nu s-a mai inchis capacul) si dam la cuptor pentru pentu 40 minute la 200 grade.
Pe la jumatatea timpului intoarcem carne pe partea cealalta pentru a se prepara uniform avand in vedere ca o parte va sta in lichid si cealalta nu.
Spre final, luam capacul si ungem suprafata carnii cu ketchup si mai lasam la cuptor pana se rumeneste bine si se formeaza o crusta frumos colorata.
Foarte buna a iesit aceasta pulpa de porc umpluta!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: