Cornulete cu rahat

de 3retetemerisor
1952 vizualizări

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare religioasa si imparte pentru pomenirea mortilor. Ieri am fost si am facut impreuna aceste minunate cornulete. Pentru faina nu este o cantitate anume, se framanta un aluat destul de elastic, dar nu atat de tare ca la paine, trebuie sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata. Ies atat de fragede datorita osanzei si bicarbonatului.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 3 linguri cu varf osanza/untura
  • 8 linguri apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 25 gr drojdie.
  • faina cat cuprinde
  • 250 gr rahat multicolor
  • 2 licuri zahar vanilat
  • esenta devanilie
  • Zahar pudra pentru ornat
    [/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]
Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam.
Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putinasare, esenta devanilie, apoi cu ajutorul mixerului incorporam apa minerala si o parte din faina.
Spun o parte din faina pentru ca in momentul cand incepe sa se intareasca aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana.
Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat prea tare.
Infainam sau ungem masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghilatra si nu prea groasa.
Taiem patratele cam de 1,5 cm latura si punem pe fiecare cate o bucata de rahat de fructe. Rulam si asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

cornulete-cu-rahat-1 cornulete-cu-rahat-2 cornulete-cu-rahat-3 cornulete-cu-rahat-4

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute sau pana se coloreaza putin.
Cand sunt reci le pudram cu zahar cu aroma de vanilie sau simplu.

cornulete-cu-rahat-5 cornulete-cu-rahat-6

Sunt asa de bune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!
[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

14 comentarii

Andreea Denisa 23 noiembrie 2013 - 7:12

Ahaa, deci sunt inca , calde!! O portie si la mine!!

Răspuns
Maria Udrea 23 noiembrie 2013 - 7:38

:))) Cat o insemna portia la tine? Pup!

Răspuns
Timea 23 noiembrie 2013 - 8:44

Vai ce super sunt! Trimite-mi si mie >:D<

Răspuns
Maria Udrea 23 noiembrie 2013 - 15:47

Timi, sunt vechi, dar sa nu mai spuila nimeni! Abia acum le-am mutat de pe bucataras :)))))

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 23 noiembrie 2013 - 15:13

Sunt grozave,asa-mi place de ele!Pup!

Răspuns
Maria Udrea 23 noiembrie 2013 - 15:47

Daaa, sunt foarte bunute! Pup si eu!

Răspuns
dia_diana58 24 noiembrie 2013 - 7:52

Daca-s vechi , eu nu mai vreau … :d

Răspuns
Maria Udrea 24 noiembrie 2013 - 8:37

Diana, le refacem cat de curand 🙂

Răspuns
Cristina 24 noiembrie 2013 - 7:57

Hmm, bune!

Răspuns
Maria Udrea 24 noiembrie 2013 - 8:38

Chiar sunt bune, Cristina!

Răspuns
panacris 25 noiembrie 2013 - 9:15

Cam bune! 😉

Răspuns
Maria Udrea 25 noiembrie 2013 - 10:02

Asa este, Cris!

Răspuns
mariana andrei 14 noiembrie 2014 - 9:03

Daca nu am untura cu ce pot inlocui

Răspuns
Maria Udrea 14 noiembrie 2014 - 9:10

Cu unt gras(82%) + 1-2 linguri ulei, iese foarte buna compozitia cand se amesteca untul cu uleiul.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: