Minciunele sau uscățele, de culoare arămie, cu iz de copilărie.

de 3retetemerisor
23697 vizualizări
Minciunele

Nu stiu cum este reteta originala de minciunele, sau uscatele cum li se mai spune, dar eu asa am invatat-o de la mama mea.

Ea facea aluatul ca de clatite, dar cu lapte batut si nu punea praf de copt sau altceva sa ajute la crescut.

Eu am pus totusi putin bicarbonat, ca am vrut sa devina sfaramicioase daca raman de pe o zi pe alta.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 oua
  • 400 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de portocala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 ml ulei pentru prajit

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatire aluat de minciunele

Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea, pana se lichefiaza apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul.

Amestecam totul in bol, apoi rasturnam pe masa de lucru, adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

minciunele-1

Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Preparare minciunele

Dupa ce s-a odihnit aluatul, tapetam masa cu faina si intindem aluatul in foi subtiri cat lama unui cutit, partea de langa maner.

Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari.

Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita.

minciunele-2

Punem uleiul la incins, iar cand incepe sa sfarai,e scufundam minciunelele in ulei.

Punem cate incap si le prajim pe ambele parti, cate un minut, pana se rumenesc frumos.

minciunele-3

Le scoatem intr-o sita, iar cand se mai tempereaza, le pudram cu zahar.

minciunele-4

Au iesit 55 de portii.

Sunt delicioase, ușor crocante si aromate și ne aduc aminte de anii copilariei.

Presaram zahar peste minciunele si le servim alaturi de cafea, ceai, iaurt, etc.

minciunele-6

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

12 comentarii

Patricia 21 noiembrie 2013 - 7:12

Le incerc eu si pe acestea…sa treaca postul. 😉

Răspuns
Andreea Mohorea 21 noiembrie 2013 - 7:23

Am sa le incerc si eu !!! Foarte bune…

Răspuns
Maria Udrea 21 noiembrie 2013 - 7:26

Paty, sa le incerci ca sunt bune!

Răspuns
Maria Udrea 21 noiembrie 2013 - 7:26

Andreea, ma bucur ca iti plac, sa le incerci!

Răspuns
Laura @ Transylvanian Kitchen 21 noiembrie 2013 - 8:43

Ce dor mi-e de ele! Si ce bine arata!

Răspuns
Maria Udrea 21 noiembrie 2013 - 8:48

Laura, daa, amintiri din copilarie, nu?

Răspuns
Cristina 28 noiembrie 2013 - 12:13

Tare frumusele. Le trec si eu la favorite. 😀 .

Răspuns
Maria Udrea 28 noiembrie 2013 - 12:34

Multumesc frumos, sunt de efect! 🙂

Răspuns
Aurica 19 decembrie 2013 - 15:26

ce minciunele crocante si aurii avem aici, arata super si merg acum in ton cu sarbatorile 😀

Răspuns
Maria Udrea 19 decembrie 2013 - 15:52

Desertul copilariei, asa imi place sa-l numesc! 🙂

Răspuns
Joolianna Jools 11 septembrie 2014 - 8:12

Fain aluat! Shortcut 😛 Imi plac scurtaturile 🙂

Răspuns
Maria Udrea 11 septembrie 2014 - 8:18

Cand le vei face, sunt sigura ca iti vor placea! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: