Placinta impletita cu carnati, umpluta cu carne si ciuperci

de 3retetemerisor
7561 vizualizări
Placinta impletita cu carnati

Designul acestei retete de placinta impletita cu carnati l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr ciuperci din conserva
  • 500 gr carne tocata amestec: porc + vita
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • 8 carnati oltenesti

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim intai umplutura pentru  reteta Placinta impletita cu carnati.

Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.
Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.
Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.
Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).
Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa amestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.
Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.

Intre timp pregatim aluatul pentru reteta Placinta impletita cu carnati.

Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.
Impartim aluatul in doua.
Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam.
Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.
Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade.
Placinta impletita cu carnati se serveste calda, cu ketchup.
Placinta-impletita-cu-carnati-1 Placinta-impletita-cu-carnati-2 Placinta-impletita-cu-carnati-3
 Placinta-impletita-cu-carnati-4 Placinta-impletita-cu-carnati-6 Placinta-impletita-cu-carnati-7
Placinta-impletita-cu-carnati-5

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

adnia 14 noiembrie 2013 - 18:20

si pe mine ma batea gandul sa incerc impletitura asta cu ceva…dar inca nu stiu cu ce:)

Răspuns
Maria Udrea 14 noiembrie 2013 - 18:24

Cred ca ar merge foarte bine cu fasii de dovlecel si un amestec de legume in interior 🙂

Răspuns
Timea 14 noiembrie 2013 - 19:21

Arata perfect si cu siguranta e delicioasa. Bravo Meri!

Răspuns
Maria Udrea 14 noiembrie 2013 - 19:25

Multumesc, Timea! Trei sferturi deja s-a mancat 🙂

Răspuns
Paula Gafitescu 15 noiembrie 2013 - 6:37

Ce minunatie a iesit aici!! Meri esti fantastica! Pup

Răspuns
Maria Udrea 15 noiembrie 2013 - 6:39

Multumesc, Paula! Pup burtica ta! 🙂

Răspuns
Cristina 15 noiembrie 2013 - 9:39

Ce idee buna!!!

Răspuns
Maria Udrea 15 noiembrie 2013 - 11:21

Cristina si pe mine m-a incantat cand am vazut poza pe net.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: