Prajitura cu aroma intensa de cafea

de 3retetemerisor
11947 vizualizări
Prajitura cu aroma intensa de cafea

Pentru iubitorii de cafea aceasta Prajitura cu aroma intensa de cafea va fi un deliciu garantat!

De mult n-am mai facut aceasta prajitura si tare buna a iesit avand un gust dulce-amarui de la zahar ars si cafea.

Unitatea de masura pentru unele ingrediente este paharul si am folosit un pahar de 200 ml.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Foile:
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar cafea fiarta la filtru
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 600 gr faina
  • Crema:
  • 750 mL lapte
  • 4 linguri cacao
  • sirop de zahar ars+cafea(ce a mai ramas de la foi)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 400 g unt
  • 2 linguri zahar
  • sare

[/ingredients]

Timp de preparare: 60 minute

Portii: 30-40

Dimensiuni tava: 30/40 cm

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare foi pentru Prajitura cu aroma intensa de cafea
Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 ml apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am amestecat.
Am lasat pe foc pana cand s-a diluat zaharul de tot. Stiti cand se pune lichid peste zahar acesta se solidifica putin si trebuie lasat sa se lichefieze complet. A rezultat un sirop mai gros.
Am dat siropul la rece.
Ouale le-am frecat cu putina sare, am adaugat uleiul, laptele, un pahar din siropul racit, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul iese destul de ferm, dar este usor elastic si se intinde bine.
Am dat aluatul 30 de minute la rece dupa care l-am impartit in patru, am intins pe dosul tavii si le-am copt pentru cate 3-4 minute, la 175 grade

Preparare crema si asamblare Prajitura cu aroma intensa de cafea

Pentru crema am amestecat ingredientele uscate: faina cacaua, zaharul.
Am adaugat  siropul ramas( mai mult de un pahar).
Am omogenizat bine apoi am adaugat laptele, sarea si am fiert crema la foc mediu, amestecand continuu.
Cand a atins punctul de fierbere, am ridicat vasul de pe foc si am adaugat untul tinut la temperatura camerei, amestecand pana la omogenizare.
Am pus crema fierbinte intre foi si am dat prajitura la rece.
Din crema am oprit putin pentru ornat. De obicei, prajitura se portioneaza a doua zi, dar la mine s-a putut portiona cam dupa trei ore, oricum ai mei nu au rabdare, asa ca am taiat colturile chiar mai devreme.
Am portionat-o in 30 de drepunghiuri.
Prajitura-cu-cafea-9
Prajitura cu aroma intensa de cafea este o prajitura care se poate adapta usor si pentru perioadele de post.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

2 comentarii

Andreea Denisa 22 noiembrie 2013 - 9:24

Ce buna trebuie sa fie !! Imi place cum arata!

Răspuns
Maria Udrea 22 noiembrie 2013 - 9:28

Andreea, e buna, multa si satioasa! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: