Prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine

de 3retetemerisor
39220 vizualizări
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine

Ador combinatia nuca+ciocolata+visine, iar aceasta prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine a iesit de-a dreptul delocioasa!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 200 gr ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita ulei
  • 250 ml iaurt de tara
  • 200 gr nuca maruntita
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr unt
  • visine din dulceata(un borcan de 350 gr)
  • sare

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul. Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.

Ciocolata am maruntit-o in bucati mici.

Nuca am taiat-o grosier.

Faina am cernut-o impreuna cu praful de copt.

Preparare prajitura cu nuca si crema de ciocolata cu visine

Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaua si un praf de sare.

Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar.

Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat la racit.

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul. Am amestecat usor cu o spatula de lemn.

Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.
Apoi am incorporat nuca maruntita si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.
Am tapetat o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute.
In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.
Un deliciu a iesit!

Prajitura-cu-ciocolata-si-visine-1 Prajitura-cu-ciocolata-si-visine-2

Prajitura-cu-ciocolata-si-visine-4Prajitura-cu-ciocolata-si-visine-3

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Rocsy Ciobanu 3 noiembrie 2013 - 17:13

O combinatie delicioasa intre ciocolata si visine!

Răspuns
Maria Udrea 3 noiembrie 2013 - 17:23

Si mie imi place mult aceasta combinatie, Rocsi!

Răspuns
Danutza 3 noiembrie 2013 - 19:49

O super, extra delicioasa combinatie!! As manca toata ziua :))

Pup :*

Răspuns
Laura Nechita 3 noiembrie 2013 - 19:56

Grozava, chiar si pentru mine :))) pe bune! Muah! :)))

Răspuns
Maria Udrea 3 noiembrie 2013 - 19:59

Multumesc, Danutza! Pup!

Răspuns
Maria Udrea 3 noiembrie 2013 - 20:00

Laura :))))) muah! :)))

Răspuns
Iuliana M. 4 noiembrie 2013 - 6:04

Ciocolata cu visine e si combinatia mea preferata! Excelenta reteta, ca toate ale tale, Mary 🙂
O zi frumoasa iti doresc.

Răspuns
Maria Udrea 4 noiembrie 2013 - 6:24

Multumesc frumos, Iuliana! Aceleasi cuvinte pot spune si eu despre ale tale! zi frumoasa si tie!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: