Prajitura cu suc de rosii si crema de gris este o prajitura de post, foarte buna, aspectuoasa, usor de preparat si necostisitoare.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • sare

Mod de preparare

Preparare foi

Reteta originala era cu 12 linguri din fiecare(ulei si suc derosii), dar eu am folosit o tava de 26/36 cm si am mai adaugat cate 3 linguri.

Am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul.

Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.

Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.

Preparare crema de gris

Pentru crema de gris, am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si sarea la fiert, iar cand a atis punctul de fierbere, am adaugat grisul in ploaie amestecand continuu.

Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie.

Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.

Asamblare prajitura cu suc de rosii si crema de gris

Pentru asamblarea prajiturii, am pus prima foaie in tava si am intins jumatate din crema de gris peste ea.

Am asezat a doua foaie peste crema, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema si ultima foaie.

Am acoperit prajitura cu suc de rosii si crema de gris cu folie si am dat-o la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o.

Au rezultat 24 de portii dreptunghiulare si mai maricele.

S-au hidratat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta, asa cum imi plac mie prajiturile.

prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-1 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-2 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-3 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-4 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-5 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-6 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-7 prajitura-de-post-cu-crema-de-gris-si-gem-8

Sper sa va placa si sa va fie de folos reteta mea de prajitura cu suc de rosii si crema de gris!

 
Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive