Prajitura Regina Maria, din categoria rețetelor de colecție

de 3retetemerisor
14222 vizualizări

Prajitura Regina Maria face parte din categoria retetelor de colectie. Cu doua blaturi diferite,insiropate si o crema delicioasa intre ele este chiar minunata!

Nu stiu de ce se numeste asa, dar mi-a placut cum arata la Miremirc si am poftit la ea, asa ca am facut-o si eu.
La mine a iesit mai inchis la culoare blatul cu nuca, dar tare delicioasa este!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Blatul nr. 1:
  • 6oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • sare
  • Blat nr. 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr nuca maruntita
  • 2 linguri faina
  • sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 5 linguri lapte
  • esenta de rom
  • 200 gr unt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta devanilie
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata alba

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim blaturile pentru Prajitura Regina Maria.

Pentru blatul nr 1:batem albusurile spuma cu un varf lingurita desare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie.

Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute.

Pentru blatul nr. 2:batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca maruntita si in final faina, amestecand usor, circular sa nu se lase albusurile.

Coacem in aceeasi tava, dupa ce am scos primul blat, tot la 180 de grade pentru 30-35 minute.

Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam cacaua si faina si in final laptele si esenta de rom.

Omogenizam totul si fierbem pe baie de aburi pentru 10 minute pana se ingroasa, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul, tinut la temperatura camerei il mixam si incepem sa incorporam cate o lingura din crema, mixand usor pana la terminarea cremei.

Pentru sirop, fierbem toate ingredientele, lasam sa se raceasca si insiropam ambele blaturi, dar nu prea mult.

Asamblare: blat nr. 1, 1/2 din crema, blat nr. 2, restul de crema, fulgi de ciocolata alba.

Prajitura-Regina-Maria-1 Prajitura-Regina-Maria-2 Prajitura-Regina-Maria-3 Prajitura-Regina-Maria-4

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Rocsy Ciobanu 12 noiembrie 2013 - 19:02

La multi ani Meri. Sa ai parte de sanatate, iubire si intelepciune in viata! Pup!

Răspuns
Maria Udrea 12 noiembrie 2013 - 19:12

Multumesc frumos, Rocsy! Pup cu drag! ;-*

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: