Cum preparam Pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt!
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.
Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.
Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine.
Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator).
Rosiile le oparim in putina apa fiarta, le decojim, iar usturoiul il curatam.
Apoi, trecem toate aceste ingrediente prin robot și le transformam intr-o pasta.
Adaugam aceasta pasta peste carnea de pui de pe foc.
Le lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute, asezonandu-le cu piper, sare si zahar, dupa gust.
Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita.
Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui.
Mai lasam preparatul pe foc 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam, daca este cazul, sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.
Este usor picant si foarte gustos acest Pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt, vă recomand cu drag să testati reteta!