Pregatim ingredientele pentru salata de vinete cu maioneza de telina
Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca, apoi le curatam sub jet de apa rece.
Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza.
Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare.
Curatam ceapa si o tocam in solzisori mici.
Cand se inmoaie o scurgem si o lasam la racit.
Preparare maioneza de telina
Trecem telina prin blender, sau pur si simplu o pasam bine cu furculita.
Adaugam mustarul, usturoiul curatat si presat, sau razuit si putina sare.
Incepem sa mixam ingredientele, picurand ulei, putin cate putin, pana obtinem consistenta dorita.
Finalizare salata de vinete cu maioneza de telina
Pe tocator, peste ceapa tocata solzisori mici, punem vinetele scurse bine.
Le tocam impreuna cu ceapa, folosind tocatorul de vinete, pana se maruntesc vinelele bine.
Le transferam in vas, le amestecam cu maioneza de telina pana se omogenizeaza si potrivim gustul de sare.
Servim salata de vinete cu maioneza de telina, cu paine prajita si felii de rosii deasupra.
Sper sa va placa si sa va fie de folos reteta mea de salata de vinete cu maioneza de telina!