Tort cu capsuni. Simplu, delicios si fara coacere!

de 3retetemerisor
27721 vizualizări
Tort cu pișcoturi și capsune

Acest tort cu capsuni a fost preparat in sezonul capsunilor si a fost tare apreciat.

Face parte din categoria „Torturi fara coacere” si poate fi preparat chiar si cu capsuni congelate, dar si cu alte fructe.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Mai intai pregatim capsunile.

Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.
Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar peste ele, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.

Preparam crema pentru tort cu capsuni

Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.
Fierbem crema la foc incet mestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.
Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi, jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si amestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.

Asamblare tort cu capsuni

Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.

Tort-cu-capsuni-1
Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si icepem sa asamblam, un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.
Mie mi-au intrat in tava trei randuri de piscoturi si doua de crema.
Tort-cu-capsuni-2
Dam deliciosul tort cu capsuni la frigider pana se intareste gelatina, apoi il rasturnam pe platou. Indepartam folia si il ornam cu frisca si capsunile oprite.
Tort-cu-capsuni-3
Sper sa va placa acest tort cu capsuni si sa va fie de folos reteta mea!
[/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

12 comentarii

Lubita Iancu 1 noiembrie 2013 - 13:59

Ce frumos este si ce bunatate trebuie sa fie!!

Răspuns
Maria Udrea 1 noiembrie 2013 - 14:07

Multumesc, Lubita! bun si racoros a fost!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 1 noiembrie 2013 - 16:18

Minunat,minunat!Si gustooooos!

Răspuns
Laura M 1 noiembrie 2013 - 16:29

Arata superb!

Răspuns
Maria Udrea 1 noiembrie 2013 - 16:31

Multumesc, Diamar! Pup.

Răspuns
Maria Udrea 1 noiembrie 2013 - 16:32

Multumesc, Laura!

Răspuns
Iuliana M. 2 noiembrie 2013 - 7:47

Am vazut de ieri tortul tau si…ghici ce? Azi n-am mai rezistat si am scos capsuni la dezghetat :))

Răspuns
Maria Udrea 2 noiembrie 2013 - 7:56

Ma bucur ca ti-a atras atentia tortul meu, Iuliana! 🙂

Răspuns
Anonim 24 aprilie 2014 - 10:40

super frumos de vis

Răspuns
Maria Udrea 24 aprilie 2014 - 12:44

Multumesc! 🙂

Răspuns
lucia halasu 27 aprilie 2014 - 15:32

delicios si f f frumos

Răspuns
Maria Udrea 27 aprilie 2014 - 16:28

Multumesc, Lucia! este si foarte usor de preparat!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: