Chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao

de 3retetemerisor
11322 vizualizări
Chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la salata si cozonac, m-am gandit sa fac acest chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao delicios si aspectuos.

Au rezultat doua checuri, unul l-am facut in forma de guguluf.

Dar n-a mai contat forma, la cat de bun a iesit s-a mancat imediat, abia am salvat pentru mama pe cel in forma de chec.

Am pregatit checul dupa reteta clasica, notata in caietelul de odinioara, in care masura principala este cana de 250 ml.

chec-in-trei-culori-7
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 8 oua+ 6 albusuri
  • 2 + 1/2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr nuca de cocos
  • 2 cani + 2 linguri faina
  • esenta de cafea
  • esenta de lamaie
  • sare

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat

In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 ouatrebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul.
Deci, separam la cele 8 oua, albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele.
Batem albusurile bine pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(eu l-am rasnit inainte), apoi treptat galbenusurile.
Rezulta o bezea tare, iar atunci cand adaugam galbenusurile, acestea raman deasupra, asa ne dam seama de reusita checului.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand cu un tel, sau cu o spatula, de jos in sus, cu miscari circulare.
Adaugam uleiul, apoi, treptat, 1 cana si 3/4 faina.
Dam de o parte 1/3 din compozitie in care adaugam cele doua linguri de cacao si esenta de cafea, iar peste restul compozitiei adaugam coaja rasa de lamaie, respectiv portocala, esenta de lamaie si 1/4 cana de faina.

Asamblare chec in trei culori cu nuca de cocos si cacao

Ungem forma de guguluf cu ulei, iar tava de chec o tapetam cu hartie de copt si incepem sa punem compozitia, alternand cate doua linguri de compozitie galbena si o lingura de compozitie neagra, pentru a se marmora frumos checul.

chec-in-trei-culori-1
Batem cele 6 albusuri spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat o cana de zahar, putina zeama de lamaie, cele doua linguri de faina si nuca de cocos.
Intindem jumatate din compozitia rezultata in forma de guguluf si jumatate in forma de chec.
chec-in-trei-culori-2
Coacem checurile pentru 40 de minute la 175 grade, dar verificam in ultimele 5 minute si cu scobitoarea.
chec-in-trei-culori-3 chec-in-trei-culori-4

TIPSURI:

Dupa stingerea focului, mai lasam tavile in cuptor 5 minute, pentru a nu se lasa checurile.
Checurile nu se vor scoate imediat din tavi, ci cand sunt putin racite, pentru a-si pastra forma.

chec-in-trei-culori-8 chec-in-trei-culori-6

Se pot pudra cu zahar dupa racire.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Patricia Iordache 29 decembrie 2013 - 9:14

Vaaaii!! Meri, cu checul acesta m-ai facut sa salivez de la prima ora…offf…arata dumnezeieste si sunt convinsa ca gustul e divin!!!Bravo!

Răspuns
Maria Udrea 29 decembrie 2013 - 9:25

Paty, foarte rusit a fost, mai ales la gust! 🙂
Multumesc!

Răspuns
dia_diana58 30 decembrie 2013 - 7:39

Deliciu , fata draga ! Bv , bv …

Răspuns
Maria Udrea 30 decembrie 2013 - 7:57

Multumesc, Diana! Pupici!

Răspuns
Danutza 30 decembrie 2013 - 9:34

Ce frumos este asa colorat 🙂

Pupici si un an nou minunat iti doresc, plin de retete delicioase!! :*

Răspuns
Maria Udrea 30 decembrie 2013 - 10:10

Multumesc, Danutza! Asemenea si tie!

Răspuns
buburuzabucatareasa 30 decembrie 2013 - 20:28

Vaaiii,,,cat de bine arata!!! Super faina!!!!!

Răspuns
Maria Udrea 30 decembrie 2013 - 21:21

Multumesc frumos! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: