Prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată

de 3retetemerisor
15322 vizualizări
Prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată

Prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată este o prăjitură cu două blaturi, nucă, vișine și multă cremă de ciocolată pe care am preferat să o dispun pe verticală, să ies puțin din sfera clasicului.

A ieșit un deliciu!

 

Ingrediente

  • Blat nr 1:
  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apă minerală
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri făină
  • 1 plic praf de copt(opțional)
  • vișine din compot
  • esență de cacao
  • sare
  • Blat nr 2:
  • 4 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • sare
  • Cremă:
  • 300 gr frișcă lichidă
  • 300 gr ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe ulei
  • 4 gălbenușuri
  • sare
  • 5 gr gelatină
  • 100 ml zeamă de compot

Dimensiuni tavă: 26/40 cm

Mod de preparare

Preparare blat 1

Batem albușurile spumă cu puțină sare, folosind telul sau mixerul, apoi adăugăm treptat zahărul, apa minerală, uleiul, esența și gălbenușurile, unul câte unul.
Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu cele două linguri de cacao și praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția în ea și o nivelăm, apoi presărăm deasupra vișinele din compot, fără sâmburi și scurse bine.

Preparare blat 2

Batem albușurile spumă cu puțină sare, adăugăm treptat zahărul, apoi nucă amestecată cu făina.
Nu trebuie să măcinăm nucă prea fîn, mai lăsăm și bucăți mai mari să se simtă prin blat când servim.
Așezăm cu o lingură compoziția blatului nr. 2 peste compoziția blatului nr 1 din tavă și o nivelam, apoi dăm tavă la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, dar nu uităm nici de testul cu scobitoarea.

Preparare cremă de ciocolată

Rupem ciocolată în bucăți și o punem într-un vas peste frișca lichidă.
Adăugăm un vârf de cuțit cu sare și punem vasul la foc încet, amestecând continuu până la topirea ciocolatei.
Eu am avut ciocolată puțin amăruie(55%)
Când s-a topit ciocolată adăugăm uleiul și cele 3 gălbenușuri și omogenizăm bine, mai lăsăm câteva secunde, vasul pe foc, amestecând continuu, apoi stingem focul și dăm crema la rece.

Asamblare prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată

Când blatul este răcit, decupăm marginile și le îndepărtăm, tăiem fâșii subțiri din blat, cam de 3 cm și le îndepărtăm puțin una de altă să se creeze spații între ele.
Punem gelatina la hidratat în zeamă de compot, iar când își dublează volumul o diluăm pe foc încet, amestecând continuu.
Introducem mixerul în crema răcită și o amestecăm cu gelatina fierbinte, apoi turnăm imediat crema peste prăjitură și o nivelam frumos cu o spatulă de tort.
Dăm tava la rece, apoi porționăm prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată astfel încât partea cu ciocolată să rămână la mijlocul porțiilor de prăjitură. Se creează astfel literă „T” ciocolatoasa.
Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

11 comentarii

Cristina 16 decembrie 2013 - 17:29

Minunata prajitura.

Răspuns
Maria Udrea 16 decembrie 2013 - 17:49

Multumesc, Cris! >:D<

Răspuns
Timea 16 decembrie 2013 - 20:26

O bunatate de prajitura care mai arata si perfect pe deasupra. Bravo Meri!

Răspuns
Maria Udrea 17 decembrie 2013 - 6:26

Multumesc frumos, Timea! >:D<

Răspuns
Haplea 22 decembrie 2013 - 17:38

Foarte buna prajitura!!!

Răspuns
Maria Udrea 22 decembrie 2013 - 18:56

Multumesc frumos! 🙂

Răspuns
melyp 20 iunie 2014 - 20:21

O minunata prajitura, arata foarte bine si cred ca are un gust foarte placut. Visinele sunt foarte placute in prajituri. Multumim pentru reteta! Pupici!

Răspuns
Maria Udrea 21 iunie 2014 - 5:33

Mely, draga mea, eu iti multumesc, pentru vizita si apreciere! Pupici!

Răspuns
maria mihalache 25 iunie 2014 - 16:59

Nuca ,visine,cioco………..ce poate fi mai bun?
Delicioasa cred ca a fost aceasta prajitura.
Pup!

Răspuns
Maria Udrea 27 iunie 2014 - 6:20

Asa este, Medi, e grozav de buna! Te pup si multumesc de vizita!

Răspuns
Liana10 20 iulie 2014 - 13:46

O, ce idee minunata!! Arata nemaipomenit de bine!!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: