Rulouri cu crema de vanilie și aluat de casa

de 3retetemerisor
17966 vizualizări
Rulouri cu crema de vanilie

De mare efect aceste rulouri cu crema de vanilie, mai ales pentru mesele festive!

Am niste forme de tabla pentru rulouri facute de tata socru cu ani in urma.

Sincera sa fiu uitasem de ele, norocul a fost curatenia generala si uite asa am realizat 63 de rulouri pe care le-am umplut cu crema de vanilie.

Reteta aluatului o am de la mama soacra. Ea le prepara la fiecare sarbatoare, ca erau spornice si bune.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 2 linguri untura solida
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • ½ plic drojdie uscata
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • 650 gr faina
  • esenta de lamaie
  • sare
  • Pentru crema:
  • 1,5 l lapte
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja si zeama de la o lamaie.

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam aluatul pentru rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit.
Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia.
Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul si untura topite si racite putin, apoi am pus laptele, sarea, esenta si in final faina.
Am framantat un aluat nu prea tare, usor de intins.
Am dat aluatul la rece pentru 30 de minute.

Rulouri-cu-crema-de-vanilie-1

Formele de rulouri le-am uns cu putin ulei.
Am intins aluatul pe masa de lucru in foaie subtire si am taiat fasii de 2 cm pe care le-am rulat pe forme ca o spirala.

Am asezat formele in tava neunsa si am copt pentru 15 de minute la 180 grade, dupa care am scos tava si am intors rulourile pe partea cealalta si am mai copt 15 minute.

Rulouri-cu-crema-de-vanilie-2

Preparam crema de vanilie

Am amestecat galbenusurile cu 3 linguri de zahar, apoi am adaugat putin lapte rece si faina.

Am omogenizat apoi am pus si restul de lapte caldut, sarea si coaja de lamiae.
Am fiert la foc mediu amestecand continuu.
Untul l-am pus la final taiat bucatele si am amestecat pana s-a topit.

Rulouri-cu-crema-de-vanilie-3

Lasam crema la racit si pregatim albusurile pe care le batem bine cu putina sare, apoi adaugam zeama de lamiae si zaharul. Batem bine pana se face o spuma putin tare pe care o amestecam cu crema racita.

Umplem rulourile cu crema si pudram cu zahar.

Rulouri-cu-crema-de-vanilie-6

Rulouri-cu-crema-de-vanilie-8

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: