Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

de 3retetemerisor
1977 vizualizări
Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

O nebunie-n farfurie, aceasta bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue!

Pur si simplu iti lingi degetele de placere, chiar daca nu suna prea elegant expresia. 🙂

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 cutie branza fondue emmentaler
  • 2 bagete de paine alba
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 linguraulei
  • piper
  • oregano
  • boia dulce
  • sare

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim branza fondue

Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta.
Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus pesteusturoi.

Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza.

Am asezat intr-o tava forma de tarta cu usturoi si vasul ceramic cu branza si am dat tava la cuptor pentru 2o minute la 180 grade.

Pregatim franzelele

Am crestat franzelele sub forma de felii, pastrand baza netaiata.

Le-am introdus in cuptor, langa branza fondue, cu 10 minute inainte de expirarea timpului.

Dupa ce am scos totul din cuptor, am curatat usturoiul copt si am introdus grauntii printre crestaturile franzelelor.

Apoi am intins branza peste franzele.

Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-1

Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-2 Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-4

 

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

dulceiutesarat 16 ianuarie 2014 - 5:51

eu tot nu m-am hotarat cum sa o prepar, ma tot uit ca sa nu expire

Răspuns
Maria Udrea 16 ianuarie 2014 - 8:50

Didi, intra pe bucataras la Rocsi si vezi ca ea a facut-o sub forma de placinta la tigaie 🙂 Data viitoare cand achizitionez, asa am sa o prepar si eu.

Răspuns
Refinder 17 ianuarie 2014 - 14:46

asta da, arata foarte bine 😉

Răspuns
Maria Udrea 18 ianuarie 2014 - 15:11

Multumesc, Refinder! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: