Chiftelute preparate la cuptor

de 3retetemerisor
3841 vizualizări

Din capitolul ” Sa mai evitam prajelile” am ales varianta de a prepara chiftelutele la cuptor. Sunt mult mai gustoase si scapam si de stropii de grasime de pe aragaz.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 750 carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita piper
  • putin cimbru
  • putin busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 150 gr pesmet

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.

Curatam si spalam legumele.

Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.

Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama(eu ii storc in maini) si ii adaugam peste carnea tocata.

Asezonam cu condimentele, tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam, apoi amestecam si cele douaouasi omogenizam bine totul.

Chiftelute-preparate-la-cuptor-1

Punem pe un platou pesmetul.

Formam bilute rotunde cat mingea de pimpong le trecem prin pesmet si le asezam in hartii de copt pentru briose, apoi le trecem in tava.

Chiftelute-preparate-la-cuptor-2

Chiftelute-preparate-la-cuptor-3

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim calde alaturi demustar, sau dupa preferinte.

Chiftelute-preparate-la-cuptor-4
TIPSURI:
Pe la jumatatea timpului se pot intoarce chiftelutele de pe o parte pe cealalta in interiorul hartiei de copt.

Chiftelute-preparate-la-cuptor-6

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

9 comentarii

Cristina 19 ianuarie 2014 - 8:51

Cu diguranta bune si mai sanatoase!

Răspuns
Maria Udrea 19 ianuarie 2014 - 9:20

Asa este, cristina!

Răspuns
maria mihalache 19 ianuarie 2014 - 17:02

da,mult mai sanatoase asa.

Răspuns
Maria Udrea 19 ianuarie 2014 - 18:13

Da, Medi si nici nu se mai murdareste aragazul 😀

Răspuns
Maria Udrea 19 ianuarie 2014 - 18:13

Da, Medi si nici nu se mai murdareste aragazul 😀

Răspuns
Haplea 19 ianuarie 2014 - 17:44

Imi plac tare mult chiftelele la cuptor!!!

Răspuns
Maria Udrea 19 ianuarie 2014 - 18:14

Si mie, au alt gust!

Răspuns
Mademoiselle Zaria 22 ianuarie 2014 - 10:09

Eu de cand am descoperit varianta chiftelutelor la cuptor, nu le-am mai facut deloc prajite in tigaie. Super!!

Răspuns
Maria Udrea 22 ianuarie 2014 - 18:08

Si eu am hotarat sa le prepar doar la cuptor, ca tare-s bune!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: