Napolitane cu crema de caramel si nuci

de 3retetemerisor
11677 vizualizări
Napolitane cu crema de caramel si nuci

Fac reteta aceasta de napolitane cu crema de caramel si nuci de peste 20 de ani si tot nu ma satur de ea.

Simple, sau cu glazura de ciocolata sunt delicioase si spornice si merg de minute asezate pe un platou cu prajituri festive.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 pachet mic de foi Lica
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 300 gr nuca taiata grosier

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana.

Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un ajutor langa noi, reusita este mai sigura.
Taiem intai nuca si o dam deoparte.
Omogenizam intr-un vas, untul moale,cu sarea, 150 gr zahar, esenta, coaja de lamaie si galbenusurile, apoi punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.
Intr-un alt vas, ardem restul de zahar la foc incet.
Cand s-a diluat zaharul il turnam repede peste crema din celalalt vas amestecand energic sa nu se intareasca zaharul ars.
Lasam vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana cand se va topi tot zaharul. Oricat am amesteca noi de energic, tot se mai intareste putin zahar ars, dar nu-i nicio problema ca se va topi.
Cand ridicam vasul de pe foc, adaugam nuca taiata, omogenizam si umplem imediat foile.
Asezam o greutate peste ele si le lasam asa cateva ore dupa care portionam.

TIPS pentru napolitane cu crema de caramel si nuci

Se pot glazura cu ciocolata(eu am glazurat o parte).
Crema de galbenusuri trebuie sa fie fierbinte cand se va adauga zaharul ars peste ea, altfel tot zaharul se va intari.
Pot fi puse ouale intregi, dar se vor mari cantitatile de unt si zahar, eu am preferat sa fac un chec din albusuri.

Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-1 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-2 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-3 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-4 Napolitane-cu-crema-caramel-si-nuci-5

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

9 comentarii

dulceiutesarat 10 ianuarie 2014 - 12:21

"Fac reteta aceasta de peste 20 de ani si tot nu ma satur de ea. " Asa este! De mult timp n-am mai facut-o. Este una favorita.

Răspuns
Maria Udrea 10 ianuarie 2014 - 13:09

Pai si la noi este favorita, dar nu ii vine randul prea des 😀

Răspuns
dia_diana58 11 ianuarie 2014 - 9:20

Fructoza mea nu se caramelizeaza … ce fac in acest caz Merisorule ? 🙁

Răspuns
Maria Udrea 11 ianuarie 2014 - 16:18

Diana, in cazul acesta faci o crema simpla, fara caramel 🙂

Răspuns
Cristina 15 ianuarie 2014 - 4:04

Imi plac mult napolitanele cu caramel si nuca!

Răspuns
Maria Udrea 15 ianuarie 2014 - 8:00

Si noau ne plac mult, dar din pacate nu le fac prea des! 🙂

Răspuns
Timea 18 ianuarie 2014 - 18:40

Asa ceva nu refuz niciodata!

Răspuns
Maria Udrea 18 ianuarie 2014 - 22:16

Timi, nici eu! :))

Răspuns
Laura Din 10 ianuarie 2016 - 10:10

Si mama mea ne faceam cand eram mai mici… Asa de bune sunt napolitanele de casa! :X

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: