Pariziene cu gem de gutui, rumene si aromate

de 3retetemerisor
4739 vizualizări
Pariziene cu gem de gutui

Foarte pufoase, aceste pariziene cu gem de gutui, datorita garantului pentru aluaturi dospite(un amestec de drojdie uscata si praf de copt).

Si aromate datorita gemului parfumat de gutui.

Pot fi umplute cu ce doreste fiecare, gemuri, creme, toate vor ieși  gustoase și frumoase.

pariziene-gem-gutui-6

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 1 ou + 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt(65% grasime)
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite(2×32 gr)
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocala
  • Pentru umplut:
  • 750 gr gem de gutui
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite.

Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul putin moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam cu putin lapte caldut.

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut clatim vasul in care am diluat ingredientele.

Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.

Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Modelare si coacere pariziene cu gem de gutui

Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.

Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.

Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pliem marginile laterale pentru a nu iesi gemul.

pariziene-gem-gutui-1

Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

pariziene-gem-gutui-2 pariziene-gem-gutui-3

pariziene-gem-gutui-6

Sunt foarte bune aceste pariziene cu gem de gutui, atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

15 comentarii

Anca Rm 27 ianuarie 2014 - 7:55

Ce frumoase ti-au iesit , asa rumenite ..super

Răspuns
Maria Udrea 27 ianuarie 2014 - 8:07

Multumesc, Anca!

Răspuns
Laura M 27 ianuarie 2014 - 8:11

Arata minunat aceste pariziene. Ar merge perfect acum la micul dejun 😀

Răspuns
Maria Udrea 27 ianuarie 2014 - 8:43

Multumesc, Laura! Sun tare de efect!

Răspuns
coco 27 ianuarie 2014 - 12:20

ce bine arataaa…super!

Răspuns
Maria Udrea 27 ianuarie 2014 - 13:22

Multumesc frumos!

Răspuns
dia_diana58 28 ianuarie 2014 - 8:16

Minunate si ce chip aaaaaaaau … bv bv , mare gospodina esti .
PS N-am vazut acel GARANT nicaieri , de unde se poate achizitiona ?

Răspuns
Maria Udrea 28 ianuarie 2014 - 8:19

Multumesc, Diana!
Garantul l-am gasit unde sunt produse de la Dr Oetker, praf de copt, drojdie, pe acolo.

Răspuns
dia_diana58 28 ianuarie 2014 - 14:30

Ms Merisorule , al naibii doctorul asta , la toate se gandeste :))

Răspuns
Maria Udrea 28 ianuarie 2014 - 17:14

Diana, chiar azi am luat 2 plicuri de garant de la Kaufland 🙂

Răspuns
Adina 6 februarie 2014 - 15:12

SUNT PERFECTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOR DE POFTA !:(

Răspuns
Maria Udrea 6 februarie 2014 - 21:33

Adina, multumesc! Sincer, acum si eu poftesc la ele! :))

Răspuns
Haplea 30 august 2014 - 4:56

Wow cat de bine arata!!!!!

Răspuns
simonacallas 16 ianuarie 2015 - 15:14

Frumoase tare sunt, brava! <3

Răspuns
Claudia Larisa Damian 21 ianuarie 2016 - 8:13

Frumos rumenite, fragede si parfumate ! Sa vad daca este cineva care ar putea refuza asa minunatie !

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: