Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori este unul din aperitivele mele preferate.

De obicei, prepar si niste tartine pe care le umplu cu aceasta pasta, dar de data asta n-am mai apucat, s-a mancat cu paine toast.

Ingrediente

  • 600 gr file de ton in ulei de masline (4 cutii)
  • 1 cutie crema de branza cu smantana (ceva fin de la Delaco)
  • 1 ceapa rosie, mai mare
  • 1 legatura marar
  • 7-8 castraveciori murati
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie


Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place.
Desfacem conservele si rasturnam fileul de ton intr-o sita sa se scurga.
Il presam bine cu dosul unei linguri, apoi il amestecam cu crema de branza.
Tocam mararul marunt.
Tocam ceapa solzisori, cat de mici putem.
Castraveciorii ii tocam cubulete mici si ii stoarcem de zeama.
Amestecam totul si potrivim gustul cu piper, boia de ardei si zeama de lamaie.

Sa va fie de folos!

Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-1 Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-2 Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-3 Pasta-ton-ceapa-rosie-castraveciori-4

Este foarte buna, putin acrisoara!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive