Prajitura cu branza, merisoare si bezea

de 3retetemerisor
6674 vizualizări

Trebuia sa fac ceva cu branza pe care o aveam prin frigider si m-am gandit la prajitura Rudy, dar am combinat ingredientele altfel asa ca a iesit o prajitura si mai buna.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita desare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata
  • 350 gr urda
  • 150 gr zahar
  • 50 gr merisoare
  • 2 oua+1 galbenus
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 varf lingurita de sare
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

 

Pentru blat:frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute.

Pentru crema de branza:dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare.

Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra.
Dam tava la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp pregatim bezeaua: batem albusurile spuma cu putinasare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si batem pana obtinem o bezea tare.

Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute.

Este tare delicioas aaceasta prajitura cu branza, merisoare si bezea!

Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-2 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-4 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-1 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-3 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-5 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-6 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-7 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-8 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-10 Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-9

TIPSURI:

Daca branza este zemoasa, se poate adauga putin gris in compozitie: 1-2 linguri.
Se va portiona rece, intrucat blatul este putin sfaramicios.

Prajitura-cu-branza-merisoare-si-bezea-9

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

7 comentarii

maria mihalache 7 ianuarie 2014 - 18:35

Am venit si aici sa ma servesti cu o portie.Tare gustoasa…………..mmm.

Răspuns
Maria Udrea 7 ianuarie 2014 - 20:02

Medi, puteai sa vii live :)))) Pup!

Răspuns
adnia 7 ianuarie 2014 - 20:15

foarte gustoasa prajitura…imi place mult!

Răspuns
Maria Udrea 8 ianuarie 2014 - 7:23

Multumesc, Adina!>:D<

Răspuns
dulceiutesarat 10 ianuarie 2014 - 12:22

O sectiune si culori de pus in rama

Răspuns
Maria Udrea 10 ianuarie 2014 - 13:08

Multumesc, Didi!

Răspuns
Laura Din 30 ianuarie 2016 - 18:13

Delicioasa! :X

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: