Prajitura cu foi si doua creme

de 3retetemerisor
19219 vizualizări
Prajitura cu foi si doua creme

Ador prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii, imi reusesc de fiecare data, iar aceasta prajitura cu foi si doua creme a iesit chiar minunata!

prajitura-cu-foi-si-doua-creme-7

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru 3 foi coapte pe dosul tavii(26/40 cm):
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt(10 g)
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 1 L lapte
  • 8 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt(65%)
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru decor:
  • 1 lingurita ness

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim si coacem foile pentru Prajitura cu foi si doua creme

Pentru foi, punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara la foc mic si amestecam in el sa nu se arda.

Punem si apa la incalzit, iar cand zaharul s-a diluat, adaugam apa fierbinte si amestecam energic.

Lasam vasul pe foc pana se dilueaza tot zaharul care se mai intareste la contactul cu apa, apoi lasam siropul astfel format sa se raceasca.

Frecam cele doua galbenusuri cu putinasare, apoi adaugam uleiul si laptele rece.

Adaugam si siropul racit si incepem sa incorporam faina, amestecand cu ea bicarbonatul si praful de copt.

Nu am trecut o cantitate la faina pentru ca aceasta depinde de tipul de faina folosit, eu de exemplu am pus o faina mai de proasta calitate si mi-a intrat cam 750 de grame, trebuie sa punem faina pana cand nu se mai lipeste aluatul de maini.

Va iesi un aluat cam sfaramicios si destul de tare, dar se va intinde bine cu ajutorul sucitorului.

Eu nu am mai lasat aluatul la odihnit de teama sa nu se intareasca prea rau, asa ca am intins repejor 3 foi pe care le-am copt cate 5 minute pe dosul tavii unse cu putinulei, la 180 grade in cuptorul preincalzit.

 

prajitura-cu-foi-si-doua-creme-1 prajitura-cu-foi-si-doua-creme-2

Preparare creme

Pentru crema, punem laptele pe foc cu putina sare.

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi le diluam cu putin lapte cald si adaugam faina.

Restul de lapte il vom pune caldut peste amestecul rezultat si impartim crema in doua vase pe care le vom pune separat pe foc si amestecam in ele pana cand cremele incep sa fiarba, apoi vom pune intr-un vas ciocolata alba si 100 gr unt, iar in celalalt ciocolata neagra si 100 gr unt si amestecam in ele pana cand se omogenizeaza totul.

Sa nu va inchipuiti ca eu am amestecat in vase cu doua maini :))) am fiert cremele pe rand ca nu dureaza decat cateva minute pentru fiecare.

Ridicam vasele de pe foc si adaugam esenta de lamaie in crema alba si esenta de rom in crema neagra.

prajitura-cu-foi-si-doua-creme-3

Asamblare Prajitura cu foi si doua creme

Lasam cremele la racit, apoi umplem cu ele foile de prajitura.
Din crema neagra am oprit 3 linguri si am intins-o intr-un strat subtire peste ultima foaie de prajitura si am presarat putin ness deasupra.

prajitura-cu-foi-si-doua-creme-4 prajitura-cu-foi-si-doua-creme-5

Am facut asta din comoditate sa nu mai fac alta ciocolata drept glazura.

Lasam prajitura la rece cateva ore(eu am lasat-o 3) apoi o putem portiona.

prajitura-cu-foi-si-doua-creme-10
TIPS:
Albusurile ramase se pot congela si folosi la alte deserturi gen chec sau guguluf.
Cantitatea de zahar din crema variaza in functie de cat de dulci sunt ciocolatele.

prajitura-cu-foi-si-doua-creme-8

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

14 comentarii

Laura Nechita 14 februarie 2014 - 19:24

Arata de innebunesti de pofta! O bunatate, ma innebunesti cu prajiturile astea! Muahh!

Răspuns
Maria Udrea 14 februarie 2014 - 21:27

:)) Multumesc, Laura, pentru aprecieri!! Conteaza mult cand vin de la tine, muaaaah!!!!

Răspuns
Didi 15 februarie 2014 - 6:48

apetisanta rau prajitura asta! neaparat sa o fac si eu cat de curand… am reusit si eu alaltaieri sa fac prajitura cu foi cea mai fina din caietul meu pt un eveniment in familie dar pana editez mai trece cred o saptamana

Răspuns
Maria Udrea 15 februarie 2014 - 7:41

Didi, mie imi plac tare mult prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii, le prefer!

Răspuns
Andreea Mohorea 15 februarie 2014 - 7:42

Eu nu cred ca e buna pana nu gust 😀 … Deci…trimiti si la pachet ? 😉 >:D< >:D< >:D< … Arata tare bin e !!!Trebuie incercata !!!

Răspuns
Maria Udrea 15 februarie 2014 - 8:33

Andreea, nu e buna, e acra! :)))))) As trimite la pachet, dar pana ajunge la tine….si cum ar ajunge, asta-i intrebarea? >:D<

Răspuns
dia_diana58 15 februarie 2014 - 13:42

Mmmmmmmmmmmmmmm , buna tre' sa fi fost … la mine ar ajunge f bine , ca-i drum drept :d

Răspuns
Maria Udrea 15 februarie 2014 - 14:50

Te pup, Diana!

Răspuns
Timea 16 februarie 2014 - 11:40

Cat de bine arata! Daca ai sta mai aproape te-as ruga sa imi faci si mie foi :)). Duminica frumoasa sa aveti!

Răspuns
Maria Udrea 16 februarie 2014 - 16:07

Timea, ti-as face cu placere! >:D<
Multumim, o saptamana buna sa aveti, ca duminica s-a dus! 🙂

Răspuns
Sidonia Toncean 16 februarie 2014 - 15:12

Doamne cat de bine poate sa arate….
Dar eu sunt la dieta si deja am tastatura uda. Mai bine ies de aici…
Te tzuc cu drag !

Răspuns
Maria Udrea 16 februarie 2014 - 16:08

Sidy si eu sunt la dieta, dar mai scap din cand in cand in tava cu dulciuri :)) Pe urma o iau de la capat cu dieta :)))) Te tzuc si eu!

Răspuns
Aurica 27 februarie 2014 - 15:31

yummmmmy, yummmmy..arata super cremoasa, pufoasa si nu in ultimul rand foarte delicioasaaaa 😀

Răspuns
Maria Udrea 28 februarie 2014 - 21:26

E printre preferatele mele 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: