Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi

de 3retetemerisor
7673 vizualizări
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi

Pentru ca am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, mi-a venit ideea sa prepar aceasta rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi.

Imi plac foarte mult aluaturile cu cartofi, iar daca mai pun si ceva branza in ele, ies chiar deosebite.

Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi, este buna atat calda, langa un ceai sau un iaurt, dar si rece, luata la pachet, asa ca invit sa o testati.

Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 3 linguri piure de cartofi
  • 2 oua
  • 3 linguri branza de vaci Pilos
  • 200 gr unt de masa(65 %)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • Pentru omleta(2 portii)
  • 4 oua
  • 3 felii sunca presata
  • 3 felii bacon
  • 3 felii muschi de porc afumat
  • 100 gr ciuperci din conserva
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri lapte
  • 1 ceapa rosie
  • putin ulei
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • chimen

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat

Amestecam piureul cu untul tinut la temperatura camerei si branza de vaci.
Frecam ouale cu zaharul si putinasare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul.
Framantam un aluat foarte pufos si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute timp in care preparam omletele.

Preparare omleta

Tocam ceapa solzisori, iar ingredientele pe baza de carne le tocam in cubulete.
Scurgem ciupercile si le taiem mai micute.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putinuleisi o punem pe foc la incins, apoi adaugam jumatate din cantitatile de ingrediente tocate.
Batem doua oua cu 1 lingura de lapte, putina sare si piper si le adaugam in tigaie peste restul ingredientelor.
Lasam cam un minut sa se prajeasca, invartind putin tigaia sa se intinda oul peste tot, apoi intoarcem omleta cu o spatula de lemn pe partea cealalta.

Procedam la fel si cu cea de-a doua omleta.
Lasam omletele la racit pe un platou intins.

Preparare rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi

Vom imparti aluatul in doua parti, vom intinde fiecare parte putin mai mare decat omleta, asezam omleta la mijloc, ornam cu ardeiul tocat julien sau cubulete si rulam.
Asezam fiecare rulada pe cate o hartie de copt, in tava si ridicam marginile hartiilor pentru a nu se lipi ruladele intre ele.
Amestecam galbenulsul cu laptele si ungem cu acest amestec ruladele, apoi presaramchimen.
Le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.
TIPSURI:
Se poate rade cascaval deasupra ruladelor cu 5 minute inainte de expirarea timpului de copt.
Se pot servi cu ketchup sau cu legume proaspete.
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofiRulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi
Daca va intereseaza si alt gen de rulada click aici.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

15 comentarii

DiaMar bucataria galbena 9 februarie 2014 - 9:50

Ce bunatata aici la tine!

Răspuns
Maria Udrea 9 februarie 2014 - 10:50

Da, tare bune au iesit, Mihaela!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 9 februarie 2014 - 14:03

O super reteta. Pupici!

Răspuns
Maria Udrea 9 februarie 2014 - 15:09

Pup, Rocsy! Multumesc!

Răspuns
Maria Udrea 9 februarie 2014 - 15:09

Pup, Rocsy! Multumesc!

Răspuns
dia_diana58 10 februarie 2014 - 8:12

Wow , ce preparat interesant … si ce portie mare ti-a iesit , bv bv .
Saptamana frumoasa sa ai , Merisorule !

Răspuns
Maria Udrea 11 februarie 2014 - 7:19

Multumesc, Diana! la fel si tie! >:D<

Răspuns
Aurica 11 februarie 2014 - 17:10

un aperitiv excelent si foarte buna..cred ca ar merge si dimineata ca mic dejun, arata prea delicios si apetisant 🙂

Răspuns
Maria Udrea 11 februarie 2014 - 17:26

Asa este, ar merge si la mic dejun si la cina. 🙂

Răspuns
Liana10 13 februarie 2014 - 23:33

Imi plac tare mult ruladele aperitiv, iar ale tale arata extraordinar!!

Răspuns
Maria Udrea 14 februarie 2014 - 17:46

Multumesc frumos, Liana!

Răspuns
Sidonia Toncean 27 februarie 2014 - 14:06

Exceptionala rulada asta si imi place mult ideea aluatului.
Asta musai testata ca pre bine arata.
Te tzuc cu drag Merisor scump !

Răspuns
Maria Udrea 28 februarie 2014 - 21:29

Sidy, sa incerci aluatul ca-i tare bun si pufos!
Te tzuc cu drag!

Răspuns
simonacallas 24 aprilie 2014 - 18:54

Cat de frumos arata, si ce aluat grozav si bine rumenit, n-as fi zis ca nu e facut doar din faina. Pup, draga Meri >:D<

Răspuns
Maria Udrea 25 aprilie 2014 - 5:57

De-ai sti ce fain este si ce bun! Eu combin in general cartofi cu branza la aluaturi 🙂 Pupici si multumesc de vizita! :-*

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: