Nu pot sa spun despre acesti cartofi decat ca ne-am lins pe degete de buni ce au fost in aceasta combinatie.

Ingrediente
  • 6 cartofi rosii, mari
  • 2 capatani usturoi
  • condimente Spicy & Hot
  • busuioc
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 200 ml ulei de masline
  • apa


Mod de preparare

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere.
Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita.
Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.
Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-1 Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-2
Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam baza netaiata si ii asezam in tava unsa cu ulei.
Curatam o capatana de usturoi si pisam grauntii cu putina sare, apoi adaugam ulei de masline si condimente si facem un mujdei pe care il diluam cu putina apa si vom stropi cartofii cu el.
Picuram mujdei si printre rondele, apoi presaram busuioc si sare.
Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-3 Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-4
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar cu 15 minute inainte de termen, adaugam in cuptor si caserola cu fondue si cealalta capatana de usturoi, necuratata, pe care o vom aseza in tava cu cartofi.
Cand scoatem cartofii din cuptor presaram patrunjel verde, tocat si intindem branza peste ei.
Ii acoperim si ii lasam asa sa se mai raceasca putin, apoi ii servim alaturi de usturoiul copt.
Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-5 Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-6
Sunt foarte buni mai ales calzi, dar data viitoare, voi face mai mult mujdei ca a fost totusi putin.
TIPSURI:
Se pot servi ca garnitura la friptura.
Se poate adauga in mujdei si o rosie tocata sau ketchup, dupa preferinte.
Cartofi-copti-cu-mujdei-si-branza-fondue-6

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?