Aperitiv cu leurda si branza fondue

de 3retetemerisor
3564 vizualizări
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Ideea aranjamentului acestui aperitiv cu leurda si branza fondue, este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :))

A iesit o bunatate, de aperitiv, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 10 felii de paine toast cu secara
  • 250 gr sunca presata
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 bucati de gogosari
  • 2 rosii
  • 6-7 frunze de leurda
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • sare
  • piper
  • 1 caserola branza fondue de la Delaco
  • 25 gr unt

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru aperitiv cu leurda si branza fondue

Taiem feliile de paine in jumatati.
Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.
Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.
Rosiile si ceapa, le taiem rondele.
Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele.
Leurda, bine clatita cu apa rece, o tocam franjuri.
Gogosarii ii curatam de nervuri si seminte si ii taiem julien.

Asamblare si coacere aperitiv cu leurda si branza fondue

Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai.
Printre feliile de paine asezam feliile de suncă presată, rondelele de rosii, ceapa si gogosarii.
Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue.
Cand scoatem tava din cuptor, turnăm branza fondue si servim.

Este deliciosa aceasta gustare cu leurda, atat calda cat si rece, luata la pachet!
Pofta buna!

Nota:

  • As recomanda sa se foloseasca painea toast, deoarece este mai pufoasa si moale, iar oul va patrunde in ea si nu se va usca in timpul tratamentului termic.

[/preparare]

felii de paine toast paine-rosuu-ceapa-rosie Aperitiv-leurda-branza-fondue-3 Aperitiv-leurda-branza-fondue-5 Aperitiv-leurda-branza-fondue-7 Aperitiv-leurda-branza-fondue-8

Si pentru ca leurda are multe proprietati benefice pentru organism, poate va inspira si alte retete cu leurda pe care le gasiti cu un click AICI!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Laura Nechita 12 aprilie 2014 - 12:12

Ma duc sa ii arat si lui Teo ideea asta ca sa lesine si el. Este bes-ti-a-laaa! Fara cuvinte! Muaaah!

Răspuns
Maria Udrea 12 aprilie 2014 - 12:57

Daaaa, dar tu o sa-i faci lui Teo cu branza de-aia buna de tot! :)))) Muah!

Răspuns
Alina Vicu 12 aprilie 2014 - 16:23

Ooo, cat de apetisant!

Răspuns
Maria Udrea 12 aprilie 2014 - 17:52

Multumesc, Alina!

Răspuns
simonacallas 24 aprilie 2014 - 19:02

O reteta perfecta pentru o gustare 😡 😡 😡

Răspuns
Maria Udrea 25 aprilie 2014 - 5:54

Multumesc de vizita si apreciere, draga mea! :X

Răspuns
adnia 21 iulie 2014 - 8:39

ce bine arata! e super!

Răspuns
Maria Udrea 21 iulie 2014 - 10:03

Multumesc, Dia! Pup

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: