Ideea acestui tort in patratele cu nucă si piersici din compot mi-a incoltit inca de cand am preparat primul tort tiramisu.

M-am gandit sa inlocuiesc piscoturile cu balt.

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de vanilie cu mascarpone.

Este chiar delicios și aspectuos!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5oua+ 3 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguriulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta devanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare
  • 800 gr compot de piersici(de casa)

Mod de preparare

 Preparare blat

Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema.

Batem albusurile spuma cu putin sare.

Adaugam zaharul, treptat, iar cand bezeaua devine ferma, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.

Cernem pe un platou faina si cacaua si le amestecam cu praful de copt.

Apoi incepem sa le incorporam treptat in compozitia de blat.

La final adaugam nuca macinata si esenta.

Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.

Tava mea are dimensiunile: 15/30 cm si inaltime 10 cm.

Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, dar verificam spre final si cu scobitoarea.

Preparam crema

Amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea si diluam cu 2 linguri de lapte rece, apoi adaugam faina si omogenizam.

Restul de lapte il adaugam fierbinte, amestecam bine si punem vasul la foc mediu.

Amestecam continuu pana cand crema se va ingrosa ca o budinca, apoi adaugam esenta devaniliesi dam vasul la rece.

Cand se va raci crema o vom amesteca cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Rasturnam blatul pe un platou si il vom decupa in trei parti pe orizontala.

Insiropam fiecare parte de blat cu zeama de la compotul de piersici, dar nu prea mult.

Taiem cateva bucati depiersicain cubulete iar restul, le vom taia in sferturi si vom orna tortul cu ele.

Asamblare tort in patratele cu nucă si piersici din compot

Intindem pe prima parte din tort 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica, apoi presam cu a doua parte de blat.

Peste a doua parte de blat, intindem de asemeni 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica si presam cu a treia parte de blat.

Acum vom taia tortul astfel asamblat in trei parti pe verticala si vom proceda asemanator cu crema si cu bucatele de piersica.

Lipim bine partile de tort decupate, ornam deasupra cu crema ramasa, cu ajutorul unui posh si asezam felii de piersica.

Dam deliciosul tort in patratele cu nucă si piersici din compot, la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi il putem portiona.

Tort-in-patratele-1 Tort-in-patratele-2 Tort-in-patratele-3 Tort-in-patratele-4 Tort-in-patratele-5 Tort-in-patratele-8 Tort-in-patratele-7

Un tort frumos si interesant este Tortul Sah cu cappuccino al Timei.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics