Tort in patratele cu nucă si piersici din compot

de 3retetemerisor
15254 vizualizări
Tort in patratele cu nucă si piersici din compot

Ideea acestui tort in patratele cu nucă si piersici din compot mi-a incoltit inca de cand am preparat primul tort tiramisu.

M-am gandit sa inlocuiesc piscoturile cu balt.

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de vanilie cu mascarpone.

Este chiar delicios și aspectuos!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 5oua+ 3 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguriulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta devanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare
  • 800 gr compot de piersici(de casa)

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Preparare blat

Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema.

Batem albusurile spuma cu putin sare.

Adaugam zaharul, treptat, iar cand bezeaua devine ferma, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.

Cernem pe un platou faina si cacaua si le amestecam cu praful de copt.

Apoi incepem sa le incorporam treptat in compozitia de blat.

La final adaugam nuca macinata si esenta.

Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.

Tava mea are dimensiunile: 15/30 cm si inaltime 10 cm.

Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, dar verificam spre final si cu scobitoarea.

Preparam crema

Amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea si diluam cu 2 linguri de lapte rece, apoi adaugam faina si omogenizam.

Restul de lapte il adaugam fierbinte, amestecam bine si punem vasul la foc mediu.

Amestecam continuu pana cand crema se va ingrosa ca o budinca, apoi adaugam esenta devaniliesi dam vasul la rece.

Cand se va raci crema o vom amesteca cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Rasturnam blatul pe un platou si il vom decupa in trei parti pe orizontala.

Insiropam fiecare parte de blat cu zeama de la compotul de piersici, dar nu prea mult.

Taiem cateva bucati depiersicain cubulete iar restul, le vom taia in sferturi si vom orna tortul cu ele.

Asamblare tort in patratele cu nucă si piersici din compot

Intindem pe prima parte din tort 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica, apoi presam cu a doua parte de blat.

Peste a doua parte de blat, intindem de asemeni 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica si presam cu a treia parte de blat.

Acum vom taia tortul astfel asamblat in trei parti pe verticala si vom proceda asemanator cu crema si cu bucatele de piersica.

Lipim bine partile de tort decupate, ornam deasupra cu crema ramasa, cu ajutorul unui posh si asezam felii de piersica.

Dam deliciosul tort in patratele cu nucă si piersici din compot, la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi il putem portiona.

Tort-in-patratele-1 Tort-in-patratele-2 Tort-in-patratele-3 Tort-in-patratele-4 Tort-in-patratele-5 Tort-in-patratele-8 Tort-in-patratele-7

Un tort frumos si interesant este Tortul Sah cu cappuccino al Timei.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

22 comentarii

Anonim 14 aprilie 2014 - 18:57

Cred ca e tare bun si arata nemaipomenit de bine!
Tania D

Răspuns
Maria Udrea 14 aprilie 2014 - 19:21

Multumesc, Tania! A fost tare bun!

Răspuns
Gheirghita Zidarudruja 21 decembrie 2014 - 2:48

Arata super fain tortul

Răspuns
Maria Udrea 21 decembrie 2014 - 21:36

Multumesc!

Răspuns
dia_diana58 15 aprilie 2014 - 6:33

Arata exceptional , Merisorule … cred ca-i delicios , bv , bv

Răspuns
Maria Udrea 15 aprilie 2014 - 9:12

Multumesc, Diana! Chiar delicios a fost!

Răspuns
Haplea 17 aprilie 2014 - 17:52

Yumyy..ce bunatate!!

Răspuns
Maria Udrea 17 aprilie 2014 - 18:51

Multumesc! 🙂

Răspuns
Laura Nechita 18 aprilie 2014 - 19:10

Nu stiu cum e posibil sa nu fi venit pana acum… sunt chiar inconstienta cu asa bunaciuneeee! :))) Muaah! arata demential!

Răspuns
Maria Udrea 19 aprilie 2014 - 8:30

Muah! pe cat de bine a aratat, pe atat de rapid s-a mancat 😀

Răspuns
Paula Gafitescu 19 aprilie 2014 - 8:14

Cat de bine arata, salivez uitandu-ma la el!
Sarbatori fericite iti doresc draga Meri!

Răspuns
Maria Udrea 19 aprilie 2014 - 8:30

Multumesc, Paula!
Sarbatori fericite si voua!

Răspuns
simonacallas 24 aprilie 2014 - 18:56

Fantastic tort, nu ma satur sa-l admir 😡 😡 😡

Răspuns
Maria Udrea 25 aprilie 2014 - 5:55

Si mie mi-a placut mult cum a iesit! 🙂 >:D<

Răspuns
Maria Udrea 25 aprilie 2014 - 5:55

Si mie mi-a placut mult cum a iesit! 🙂 >:D<

Răspuns
melyp 26 aprilie 2014 - 13:49

Asta e o minune de prajitura, atat de impresionant e aspectul!!!! Te felicit!!!!

Răspuns
Maria Udrea 26 iunie 2014 - 5:04

Multumesc, draga mea! Si mie mi-a placut mult! >:D<

Răspuns
adnia 20 decembrie 2014 - 5:30

ce frumos arata! nu m-as fi gandit la patratele!

Răspuns
Maria Udrea 20 decembrie 2014 - 5:39

Multumesc, Dia! Si mie mi-a placut mult cum a iesit.

Răspuns
Anonim 8 ianuarie 2015 - 13:53

Multumesc foarte aspectuos data viitoare am sa-l fac putin mai dulce ca sa fie pe placul meu!

Răspuns
Maria Udrea 8 ianuarie 2015 - 16:32

Ma bucur ca l-ai incercat! eu incerc sa mai reduc din zahar 🙂

Răspuns
Małgorzata Ś 31 martie 2015 - 10:38

Great layer cake! Peaches fit perfectly into this :):)

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: