Pastrama din carne de pui preparata in casa

de 3retetemerisor
8669 vizualizări
Pastrama din carne de pui preparata in casa

Am tot cautat retete de Pastrama din carne de pui preparata in casa si am gasit pe la bucatarasi, dar nu am avut aceleasi ingrediente ca ele, asa ca am facut cu ce am avut, dar tare mult le multumesc pentru inspiratie!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 650 gr piept de pui
  • 650 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • condimente: cimbru, busuioc, oregano, boia de ardei dulce(cate un varf de lingurita din fiecare)
  • boabe de mustar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ketchup

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru Pastrama din carne de pui preparata in casa

Pieptul de pui il feliem, dar nu prea subtire.
Pulpele le lasam asa cum sunt.
Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu sarea, apoi adaugam ulei de masline si frecam pana devine un mujdei spumos.
Adaugam peste usturoi condimentele, otetul balsamic, apa si amestecam bine.
Gustam si potrivim de sare daca mai este cazul. Trebuie sa fie mai sarat decat un mujdei obisnuit.
Asezam carnea intr-un vas cu capac, adaugam saramura peste ea si o amestecam bine sa patrunda ingredientele din saramura printre carne, acoperim vasul si il dam la frigider pentru 24 de ore.

Pastrama-pui-1

Cum asamblam si preparam Pastrama din carne de pui preparata in casa

Dupa scurgerea timpului, scoatem carnea din saramura si asezam pulpele de pui peste fileurile de piept, apoi rulam si legam cu sfoara destul de strans.
Punem rulourile astfel formate intr-un vas termorezistent cu capac, turnam saramura peste ele si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.
Pe parcursul timpului, mai intoarcem rulourile de pe o parte pe alta.
Dupa cele 60 de minute, scoatem vasul, scurgem saramura(lasam doar putina pe fundul vasului) si ungem rulourile cu putin ketchup.

Pastrama-pui-2
Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute, dar fara capac si la foc mai mic 175-180 grade, apoi intoarcem rulourile pe partea cealalta, le ungem cu ketchup si le mai lasam 10 minute.
Facem aceasta operatie pentru a se rumeni frumos rulada.
Servim alaturi de muraturi si garnitura dupa preferinte.

Pastrama-pui-3
TIPSURI:

Cand dam rulada la cuptor, saramura nu trebuie sa o acopere in intregime, ci doar pana la jumatate.
Dupa ce scurgem saramura, spre finalul prepararii, putem adauga putin ulei in vas.
Intepam rulada din loc in loc, in momentul intoarcerii de pe o parte pe alta.

Sa va fie de folos reteta mea de pastrama de pui!

 

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

Cristina 15 mai 2014 - 8:35

Apetisanta!

Răspuns
Maria Udrea 15 mai 2014 - 11:14

Pup, Cristina! ;-*

Răspuns
simonacallas 16 mai 2014 - 5:22

O minunatie 🙂

Răspuns
Maria Udrea 16 mai 2014 - 5:32

Multumesc, Simona! >:D<

Răspuns
Alina Vicu 19 mai 2014 - 10:08

Ai, ai. Asa-i mai ai o bucatica si pentru mine? 🙂

Răspuns
Maria Udrea 19 mai 2014 - 10:10

alina, din pacate nu mai am, s-a macat rapid ca a fost tare buna 😀 Data viitoare! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: