Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

de 3retetemerisor
4090 vizualizări
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Ador retetele de ciulama, in orice combinatie, insa reteta aceasta de ciulama de dovlecel cu perisoare de pui, chiar a iesit tare gustoasa.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne tocata(75% piept de pui + 25% pulpe dezosate)
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez(200 ml)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • piper
  • busuioc1 l apa pentru fiert
  • Pentru ciulama:
  • 2 dovlecei medii
  • 1 ceapa galbena
  • sare dupa gust
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 varf limngurita piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura marar

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim perisoarele pentru Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua.

Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele.

Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele.
Acoperim vasul si lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, sau pana cand carnea este bine patrunsa si orezul si-a dublat volumul, dupa care stingem focul.

Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-2

Preparam ciulamaua de dovlecei

Curatam dovlecelii de coaja si seminte si ii taiem cubulete.

Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-1
Cu ajutorul unei palete, mutam perisoarele intr-o sita, iar zeama in care au fiert o punem din nou pe foc si adaugam o ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine translucida, adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba pana cand se vor pasa.

Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-3

Intr-o tigaie, pe foc, punem untul, iar cand se va topi adaugam faina in ploaie si amestecam repede sa nu se prinda de peretii tigaii.
Omogenizam bine faina si o diluam cu laptele fierbinte amestecand continuu, apoi adaugam piper, nucsoara si putina sare.
Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste dovlecei si pasam totul.

Rasturnam piureul de dovlecei peste sosul de faina si omogenizam bine totul.

Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-4
Intr-un vas termorezistent asezam perisoarele si adaugam ciulamaua peste ele.

Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-5
Mai presaram condimente si sare, daca mai este cazul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, doar cat sa se imprieteneasca perisoarele cu ciulamaua, apoi scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra mararul tocat.

Ciulama-dovlecel-perisoare-pui-6

Sper sa vi se para interesanta aceasta ciulama de dovlecel cu perisoare de pui si sa va fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Paula Gafitescu 24 septembrie 2014 - 20:20

Ce buna mancarica! Mie imi place mult dovlecelul si ma bucur ca am gasit o noua modalitate de a-l prepara. Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 24 septembrie 2014 - 20:36

Eu il prepar in multe moduri, dar ciulamaua, e preferata mea! Pup si eu!

Răspuns
Anonim 27 septembrie 2014 - 17:01

Absolutely love all of these steam showers

my weblog … steam shower with whirlpool tub ()

Răspuns
Anonim 30 septembrie 2014 - 19:51

Absolutely adore this website, terrific information here, was a
tiny bit sceptical with regards to obtaining
a steam shower unit for our home but the amount of information here sorted my head out, amazing many
thanks

Here is my web site: steam shower benefits

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: