Friganele pentru mic dejun, cu roșii, brânză și busuioc

de 3retetemerisor
4802 vizualizări
Friganele pentru mic dejun

Mi-am amintit ieri, cand nu stiam ce sa le mai prepar baietilor pentru micul dejun, de aceste Friganele pentru mic dejun, pe care le serveam în copilarie.

Doamne ce bune erau!
Asa ca am vrut sa-i surprind si pe ei cu ceva bun.
Si chiar i-am surprins 😀
Le-am preparat la multicooker, acesta fiind în perioada de proba, dar prepararea clasica se face la tigaie.

Si le-am servit cu rosii de gradina si branza sarata, aromate cu frunze proaspete de busuioc, o nebunie!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru 2 portii:
  • 4 felii de paine toast cu secara
  • 2 oua
  • 1 lingurita apa minerala
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit piper
  • 10-15 gr unt pentru prajit
  • Pentru servit:
  • rondele de rosii
  • branza rasa
  • patrunjel verde sau busuioc

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm delicioasele Friganele pentru mic dejun!

Spargem cele doua oua intr-un bol, presaram peste ele sare si piper si le amestecam bine cu furculita.

Adaugam si apa minerala, care le face mai pufoase si omogenizam compozitia.

Ungem vasul multicookerului cu putin unt, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute( 10 minute pentru 2 friganele)

Cand untul incepe sa sfaraie, trecem cate doua felii de paine prin compozitia de oua si le scufundam in vasul multicookerului.

Le lasam sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi le vom intoarce cu ajutorul spatulei din dotare.

Procedam la fel si cu urmatoarele doua felii de paine.

Servim delicioasele Friganele pentru mic dejun, calde cu rosii si branza sau cascaval, alaturi de o cana de lapte/ceai/iaurt.

Pofta buna!

[/preparare]

Friganele-1 Friganele-2 Friganele-3 Friganele-4 Friganele-5 Friganele-7 Friganele-8

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

simonacallas 17 septembrie 2014 - 16:37

Delicioase sunt friganelele, o gustare rapida si satioasa. Faina idee mi-ai dat 🙂

Răspuns
Maria Udrea 21 septembrie 2014 - 12:32

Pup, Simona!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: