Paine cu bicarbonat. Reteta de paine fara drojdie

de 3retetemerisor
7492 vizualizări
Paine cu bicarbonat

De cum am vazut reteta de paine cu bicarbonat a Polianei/EnjoyDessert, am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.

Nici nu va inchipuiti cat e de buna este si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 ml iaurt cremos de la Lidl(Pilos)
  • 400 gr faina(de tara)
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
  • putin ulei pentru uns forma

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat pentru paine cu bicarbonat

Nu am urmat intocmai pasii din reteta Paulei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.
In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.
Incepem sa adaugam, treptat, faina, mixand pana cand aluatul devine usor ferm.
Apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.
Nu va iesi un aluat prea vartos, sau cel putin asa l-am facut eu.

Pregatire si coacere paine cu bicarbonat

Ungem cu ulei o forma cu capac, ( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.
Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.
Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.

Paine-cu-bicarbonat-1 Paine-cu-bicarbonat-2 Paine-cu-bicarbonat-3
A iesit o paine foarte pufoasa, rumena, cu o textura mai densa si cu un gust aparte.

Pofta buna!

NOTA:

Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.

Am vazut in alte retete ca aluatul se pastreaza o zi la frigider. Deci putem prepara mai mult aluat si mai coacem o paine si a doua zi.

[/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

4 comentarii

Paula Gafitescu 17 septembrie 2014 - 12:27

Merisor, ma bucur mult ca ai incercat-o. Frumoasa este si painica ta, rumena si pufoasa. Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 18 septembrie 2014 - 11:13

Paula, nu puteam sa nu o incerc, tare m-a atras cand am vazut-o la tine 🙂
Multumesc mult pentru reteta! Te pup!

Răspuns
simonacallas 17 septembrie 2014 - 16:39

Ce paine frumoasa, n-as fi zis ca nu are drojdie. Felicitari! 🙂

Răspuns
Maria Udrea 18 septembrie 2014 - 11:14

Simona, daaa, a iesit tare frumoasa si buna, nici nu ma asteptam la un asa rezultat, am zis doar sa incerc.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: