De cum am vazut reteta de paine cu bicarbonat a Polianei/EnjoyDessert, am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.

Nici nu va inchipuiti cat e de buna este si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.

Ingrediente

  • 400 ml iaurt cremos de la Lidl(Pilos)
  • 400 gr faina(de tara)
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
  • putin ulei pentru uns forma


Mod de preparare

Preparare aluat pentru paine cu bicarbonat

Nu am urmat intocmai pasii din reteta Paulei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.
In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.
Incepem sa adaugam, treptat, faina, mixand pana cand aluatul devine usor ferm.
Apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.
Nu va iesi un aluat prea vartos, sau cel putin asa l-am facut eu.

Pregatire si coacere paine cu bicarbonat

Ungem cu ulei o forma cu capac, ( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.
Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.
Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.

Paine-cu-bicarbonat-1 Paine-cu-bicarbonat-2 Paine-cu-bicarbonat-3
A iesit o paine foarte pufoasa, rumena, cu o textura mai densa si cu un gust aparte.

Pofta buna!

NOTA:

Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.

Am vazut in alte retete ca aluatul se pastreaza o zi la frigider. Deci putem prepara mai mult aluat si mai coacem o paine si a doua zi.

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics