Sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta

de 3retetemerisor
13959 vizualizări
Sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta

De obicei aceste sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta cu de toate, eu le prepar cand plecam la drum lung, in excursie sau in vacanta.

Sunt atat de satioase, incat nu-ti mai trebuie altceva toata ziua.De data aceasta am folosit multicookerul, dar in general le prepar la tigaie cu capac, pe flacara de la aragaz.


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat pentru 3 sandwich-uri:
  • 350 gr faina
  • 100 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahat
  • 20 gr drojdie
  • Pentru 3 omlete:
  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • 3 carnati de casa
  • 3 felii sunca presata
  • 240 gr ciuperci din conserva
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr unt pentru uns vasul

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Pregatim aluatul pentru Sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam.
Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10 minute, pentru a creste maiaua.
Daca drojdia este buna, maiaua isi va dubla volumul in nici 10 minute.
Zaharul ajuta drojdia sa se umfle.
Peste maiaua crescuta, adaugam smantana tinuta la temperatura camerei si uleiul.
Omogenizam bine amestecul, adaugam sare si incepem sa incorporam treptat faina.
Framantam aluatul apoi il lasam la crescut, acoperit, pentru 10-15 minute.

Pregatim umplutura pentru Sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta

Pentru omlete, pregatim ingredientele in felul urmator: ceapa o tocam solzisori, ciupercile le scurgem bine de zeama si le mai tocam, daca sunt prea mari, ardeiul il taiem rondele, la fel si carnatii, care au fost mai intai prajiti, iar sunca presata o taiem in cateva felii mai mici.

Preparare Sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta

Ungem vasul multicookerului cu putin unt, il asezam in aparat si setam programul BOIL pentru 8 minute.

Impartim ingredientele in trei parti.
Cand se topeste untul, adaugam o parte din ingrediente si le imprastiem pe fundul vasului.

Mixam doua oua cu o lingura de lapte si le turnam peste ingredientele din vas.

Inchidem capacul si asteptam expirarea timpului, dupa care rasturnam omleta pe un platou si procedam in acest fel si cu celelalte doua omlete.

Aluatul crescut il impartim in trei parti, apoi fiecare parte o impartim in alte doua parti pe care le vom intinde pe masa de lucru in forma rotunda, putin mai mare decat dimensiunea omletei.

Intindem omleta peste una din parti si o acoperim cu partea cealalta de aluat.

Strangem bine marginile aluatului si asezam sandwich-ul astfel format in vasul multicookerului uns cu putin unt.

Punem vasul in aparat, selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.

Dupa 25 de minute, intoarcem sandwich-ul pe partea cealalta.
Procedam in acest fel si cu celelalte sandwich-uri.
Este ceva de munca la ele, dar sunt foarte bune, copiii mei le prefera si in loc de pizza.

TIPS:

  • Se pot servi atat calde cu ketchup ca pe pizza, cat si reci.
  • Se pot adauga peste ele, calde, branzeturi rase sau cascaval.

[/preparare]

Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-1 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-8 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-7 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-6 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-5 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-4 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-3 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-2 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-9 Sandwichuri-coapte-aluat-paine-omleta-10

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

7 comentarii

simonacallas 12 septembrie 2014 - 4:04

Fantastic de bine arata, felicitari! In mod sigur si copiii mei le-ar pune ketchup, ca la pizza 🙂

Răspuns
Maria Udrea 12 septembrie 2014 - 5:29

Baietii mei adora ketchup-ul :))) Pup, Simona

Răspuns
Anonim 12 septembrie 2014 - 5:03

Ce idee mi-ai dat pentru pachetul de weekend!
Multumesc!
Alicia 🙂

Răspuns
Maria Udrea 12 septembrie 2014 - 5:30

Alicia, bun venit pe pagina mea si ma bucur daca retetele mele te inspira!

Răspuns
Maria Udrea 12 septembrie 2014 - 5:30

Alicia, bun venit pe pagina mea si ma bucur daca retetele mele te inspira!

Răspuns
Margareta Cismasiu 15 ianuarie 2015 - 20:27

Sunt minunate!O ideie geniala! Te pup,merisor

Răspuns
Maria Udrea 16 ianuarie 2015 - 6:09

Multumesc, Margareta! Eu le fac foarte des si la tigaie, dar le acopar in timpul prepararii.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: