Ciorba de burechite. Un fel de perisoare in aluat.

de 3retetemerisor
7087 vizualizări
ciorba de burechite

Am vazut aceasta reteta de ciorba de burechite la Laura Laurentiu si tare m-a incantat, mi-am zis ca neaparat trebuie incercata!

Nu am respectat eu intocmai reteta ei din lipsa unor ingrediente, dar tare buna a iesit.
Burechitele sunt un fel de tortellini cu aspect de săculet.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr carne toccata amestec: vita + porc
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica + cateva frunze
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 rosii mari
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 ciupitura tarhon uscat, maruntit
  • 1 ramura cimbru uscat
  • Sare
  • Piper
  • 5 l apa

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim aluatul pentru burechite

Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.
Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.
Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare.

Ciorba-de-burechite-3
Daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina.
Punem un bol de sticla peste aluat si il lasam la odihnit pana se formeaza putin condens in bol(aproximativ 20-30 de minute)

Ciorba-de-burechite-4Pregatim compozitia pentru burechite

Maruntim carnea fin, trecand-o de 2 ori prin masina de tocat si o amestecam cu o ceapa tocata fin, putina sare, piper macinat si cimbru.
O lasam si pe aceasta la odihnit.

Ciorba-de-burechite-1Preparare ciorba de burechite

Curatam legumele si le tocam cubulete, apoi le punem in apa rece cu putina sare si le fierbem pana se patrund , aproximativ 15 minute dupa care adaugam rosiile curatate si taiate cubulete, apoi tarhonul, foile de dafin si crenguta de cimbru si mai fierbem ciorba la foc mediu, 10 minute.

Ciorba-de-burechite-8
Intre timp este odihnit si aluatul pe care il vom intinde intr-o foaie subtire, pe masa infainata.
Ne-a mai ramas un ou de la ingrediente, pe care il vom sparge si vom separa albusul de galbenus.
Batem albusul spuma si vom unge cu el aluatul intins.
Daca mai ramane putin albus, il vom amesteca in carnea toccata.
Taiem aluatul in patratele.

Formam bilute mici din carnea tocata si le asezam pe patratele.

Ciorba-de-burechite-7
Lipim doua colturi de aluat, ulul peste altul, iar pe celelalte doua le aducem deasupra, unindu-le si formand astfel burechita.

Ciorba-de-burechite-9
Scufundam burechitele in ciorba si le vom lasa sa fiarba nu mai mult de 10 minute, dupa care adaugam galbenusul de ou ramas, amestecat cu smantana si otetul si diluate cu putina zeama fierbinte.

Ciorba-de-burechite-11
Amestecam de cateva ori in oala sa se omogenizeze supa si stingem focul.
Inlaturam crenguta de cimbru si foile de dafin si adaugam apoi patrunjelul tocat marunt.

Ciorba-de-burechite-12
Servim ciorba de burechite fierbinte, cu ardei iute si fara paine.

Ciorba-de-burechite-13

TIPS:

Daca este mai multa carne tocata decat cuprinde aluatul, formam perisoare si le scufundam in ciorba odata cu burechitele.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

3 comentarii

simonacallas 12 octombrie 2014 - 4:52

M-ai dat gata cu ciorbita asta, e dementiala! O fi si din cauza ca de cateva zile poftesc la o ciorba de-asta buna si chiar azi aveam in plan sa fac 🙂

Răspuns
Maria Udrea 12 octombrie 2014 - 4:59

Simona si eu am avut-o in plan mult timp, ca tare bine arata la Laura! Pup

Răspuns
zaira dobre 14 octombrie 2014 - 12:52

Meri draga ciorbita ta arata grozav, la cum arata imi ploua in gura pana o voi gusta si eu.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: