Cornuri cu branza si gem de prune

de 3retetemerisor
8070 vizualizări
Cornuri cu branza si gem de prune

Ideea acestor cornuri cu branza si gem de prune, am preluat-o de pe bucataras.ro, dar am modificat reteta dupa am crezut eu ca va fi pe placul meu.

Au iesit tare bune!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 650 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite(amestec de drojdie uscata si praf de copt)
  • Umplutura nr 1:
  • 200 gr branza telemea, putin sarata
  • 100 gr crema de branza Natur de la Delaco
  • 1 albus de ou
  • Umplutura nr 2:
  • 150 gr gem de prune
  • 50 gr nuca macinata

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim aluatul pentru Cornuri cu branza si gem de prune.

Mai intai amestecam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare.
Apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam un aluat nu chiar ferm ca la paine, dar nelipicios.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-1 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-2

Ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute.

Pregatim umpluturile pentru Cornuri cu branza si gem de prune.

Pentru umplutura nr 1, eu am folosit o branza de oaie, nu foarte sarata.

Sfaramam branza cu o furculita, dar avem grija sa mai lasam si bucatele mai mari, ne vom bucura de ele cand vom manca cornurile.
Amestecam branza sfaramata cu crema de branza si albusul de ou.

Pentru umplutura nr 2, amestecam gemul cu nuca macinata mai grosier.

Asamblam si coacem delicioasele Cornuri cu branza si gem de prune.

Impartim aluatul in doau parti pe care le vom intinde cu sucitorul pe masa de lucru, in doua dreptunghiuri egale si nu foarte subtiri.
Intindem peste prima foaie umplutura de branza si o acoperim cu a doua foaie de aluat.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-3 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-4

Trecem cu sucitorul peste a doua foaie, dar nu apasam foarte tare, apoi portionam aluatul in patrate.
Punem la cate un colt al patratelor cate o lingurita din umplutura de gem si rulam.
Asezam cornurile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-5 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-6

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 165 de grade, sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-7 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-9

Sut bune atat calde cat si reci aceste cornuri cu branza si gem de prune.

Pofta buna!

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-10

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

simonacallas 27 octombrie 2014 - 11:44

Imaginatia ta arata foarte frumos 🙂

Răspuns
Maria Udrea 27 octombrie 2014 - 13:57

Te pup, Simonel!

Răspuns
Laura @ Transylvanian Kitchen 1 noiembrie 2014 - 7:24

Ce bunatate de cornuri! Trebuie sa le incerc si eu!

Răspuns
Maria Udrea 1 noiembrie 2014 - 8:06

Sa le incerci, Laura, ca sunt tare bune!

Răspuns
melyp 30 noiembrie 2014 - 7:53

Excelente, trebuie sa le incerc si eu, multumim pentru reteta!!!! Prezentarea e super faina…hmmmm si o cescuta de cafeluta!!!!!

Răspuns
Maria Udrea 30 noiembrie 2014 - 11:54

Da, tare mult mi-a placut aceasta combinatie! multumesc frumos! te pup!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: