Tigaie picantă cu pui și ouă poșate

de 3retetemerisor
12664 vizualizări
Tigaie picantă cu pui și ouă poșate

Cu pui fraged de curte, crescut în mod natural, nu poate fi decât delicioasă această Tigaie picantă cu pui și ouă poșate!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 8 carnaciori picanti(Radic)
  • 2 copanele de pui
  • 1 buc piept de pui
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum pregatim această Tigaie picantă cu pui și ouă poșate!

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.
Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.
Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-1
Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.
Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.
Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.
Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-2
Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.
Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-3
Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-4
Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.
Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.
Tigaie-picanta-pui-oua-posate-6
Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!

NOTA:

Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

zaira dobre 23 octombrie 2014 - 14:23

Arata extraordinar, mi-ai facut pofta.

Răspuns
Maria Udrea 23 octombrie 2014 - 14:35

Multumesc, Zaira! A fost buna rau, iar a doua zi am repetat cu carne de porc. 🙂

Răspuns
simonacallas 23 octombrie 2014 - 14:38

Fantastic ce ai gatit aici, mi s-au lipit ochii de monitor 🙂

Răspuns
Maria Udrea 23 octombrie 2014 - 17:39

Multumesc, Simonel! A fost asa de buna, ca si-au lins degetele baietii mei! 🙂

Răspuns
Anonim 25 octombrie 2014 - 13:05

Felicitari pentru prezentare! Arata superb!

Răspuns
Maria Udrea 27 octombrie 2014 - 4:14

Multumesc frumos!

Răspuns
Timea 25 noiembrie 2014 - 19:18

Faina tare tigaia asta cu bunatati!

Răspuns
Maria Udrea 25 noiembrie 2014 - 19:25

Multumesc frumos, Timea! tare buna a fost, o repet aproape la fiecare sfarsit de saptamana.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: