Este minunat aluatul acestor Cornuri cu unt si aroma de vanilie! Atât de aerat și se desface în fâșii care se topesc instant spre deliciul papilelor!

De mult timp vreau sa fac niste croissante, dar pentru a respecta reteta asa cum este de la mama ei, iti trebuie doua zile si multa rabdare.

Zile am, dar rabdare nu, de data asta :)))

Sper ca data viitoare, cand o fi ea, sa prestez niste croissante cu ciocolata, ca de-alea mancam eu cand eram mica. Mica la volum, nu ca varsta. :))))

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt(65%)
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 650 gr faina
  • In plus:
  • 250 gr unt(82%)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte


Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Cornuri cu unt si aroma de vanilie

In primul rand aducem toate ingredientele la temperatura camerei(mai putin cele 250 gr de unt gras).
Punem laptele la incalzit.
Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte.
Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele cald si o mana de faina.
Dizolvam o lingurita de sare in apa, apoi adaugam esenta.
Adaugam untul usor racit peste maiaua de drojdie, cele doua galbenusuri, omogenizam si incepem sa incorporam faina, turnand treptat si apa.
Amestecam usor, la inceput cu o spatula de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru
si il framantam usor pana se incorporeaza faina.
Ne oprim din a adauga faina atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Impachetam aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Pregatim o folie de plastic de dimensiunea unei coli de hartie A3, pe care o pliem in doua
si punem untul(250 gr) la mijloc, in interior.
Cu sucitorul de aluaturi incepem sa intindem usor untul, pana il uniformizam frumos.
Atentie, lucram peste folie, astfel incat untul sa ramana impachetat in interiorul foliei!
Il intindem cat coala A4, apoi il asezam pe un platou sau fund de lemn, asa impachetat si
il dam la frigider.

Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-1

Asamblare aluat pentru Cornuri cu unt si aroma de vanilie

Scoatem aluatul si il intindem intr-o foaie masurand astfel incat dimensiunea foii de unt sa fie 2/3 din dimensiunea aluatului.
Asezam la un capat al aluatului untul, dar avem grija sa lasam marginile libere, mai tragem si intindem putin de margini.
Pliem partea libera de aluat peste unt, apoi aducem peste aceasta partea a doua cu unt.
Impachetam aluatul asa pliat in folie, il batem putin cu sucitorul si ii presam marginile, apoi il dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem, pe latime, nu pe lungimea pachetului, asezand aluatul cu partea deschisa spre noi, pentru a nu ne trezi cu untul pe afara.
Impachetam iar aluatul in trei, il presam cu sucitorul si il dam din nou la frigider impachetat in folie.
Facem aceasta operatie de trei ori.

Asamblare si coacere Cornuri cu unt si aroma de vanilie

Intindem aluatul intr-o foaie de grosimea degetului mic si decupam triunghiuri isosceles din ea, in functie de cat de mari dorim cornurile.
Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-2
Eu am taiat foaia intai in fasii lungi, apoi am trasat triunghiurile.
Rulam triunghiurile de la baza spre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu galbenus de ou diluat cu purin lapte si dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumenesc frumos deasupra.
Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-3 Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-4 Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-5 Cornuri-cu-unt-si-aroma-de vanilie-6

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?