Biscuiti cu scortisoara preparati la aparatul de waffe

de 3retetemerisor
4790 vizualizări
Biscuiti cu scortisoara

Am testat acesti minunati Biscuiti cu scortisoara preparati la aparatul de waffe si tare incantata am fost de ei.

Sunt  atat de simpli, dar tare gustosi, cu aroma intensa de scortisoara si tare sfaramiciosi, se topesc instant!

Eu nu prea fac fursecuri sau turta dulce cu braduti sau mosuleti, din lipsa de rabdare, dar intr-o zi am sa-mi iau inima in dinti si am sa imprumut de undeva rabdare, sa vedeti atunci! :))))

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr unt(65%)
  • 1 lingura cu varf, untura de porc solida
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • 800 gr faina
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim aluatul pentru Biscuiti cu scortisoara

Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru.
Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura.
Apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu scortisoara, galbenusurile, sarea si frecam totul cu o lingura de lemn pana obtinem o crema pufoasa.

Se pot amesteca foarte usor si cu mixerul, dar eu prefer lingura de lemn.
Nu stiu de ce, dar cand eram copil, bunica si mama ne invatau sa nu introducem metal atunci cand frecam untul cu zaharul si m-am obisnuit sa folosesc lingura de lemn.
Dar nu respect mereu aceasta invatatura, depinde cat timp aloc preparatului respectiv.
Punem bicarbonatul intr-un pahar si turnam otetul amestecand energic si cu atentie ca se formeaza spuma la contactul celor doua ingrediente.
Turnam bicarbonatul stins peste compozitia cu unt.

O omogenizam bine si incepem sa adaugam faina, treptat, amestecand la inceput cu lingura de lemn apoi cand compozitia se ingroasa, ne folosim de maini.
Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu mai este lipicios.
Va iesi un aluat destul de tare si foarte sfaramicios, datorita atat bicarbonatului cat si unturii.
Punem aluatul intr-o folie si il dam la frigider pentru cateva ore.

Biscuiti-cu-scortisoara-1 Biscuiti-cu-scortisoara-2

Asamblare si coacere Biscuiti cu scortisoara

Cand scoatem aluatul din frigider il mai framantam putin pentru a se inmuia.

Formam mingiute pe care le intindem in forma rotunda cat dimensiunea aparatului de gofre.

Introducem aparatul in priza si il setam la nivelul cel mai ridicat.
In momentul cand ledul verde ne anunta ca s-a incins, asezam aluatul intins, in interior si inchidem capacul.
Primii biscuiti se vor coace cam in 2 minute, apoi timpul se va reduce pentru ca aparatul va fi destul de incins.

Biscuiti-cu-scortisoara-3 Biscuiti-cu-scortisoara-4

Nu asteptam sa ne avertizeze ledul de fiecare data, ca riscam sa-i ardem, asa ca vom verifica tot timpul ridicand capacul.
Eu am copt din aluatul rezultat de 8 ori.
Deci au rezultat 40 de biscuiti in forma de inimioara.

Biscuiti-cu-scortisoara-5

Biscuiti-cu-scortisoara-6

TIPS:

  • Vom intinde mingile de aluat, pe rand, in timp ce se coc biscuitii din aparat, pentru a nu se inmuia aluatul prea rau daca sta mult intins.
  • Fiind un aluat sfaramicios si biscuitii vor iesi cu aceeasi proprietate si copti, asa ca vom avea grija cand ii scoatem din aparat sa nu-i rupem, de aceea nu-i vom rasturna, ci ii vom desprinde cu grija de pe aparat.
  • Pentru cei care nu suporta untura, pot folosi doar unt cu procent ridicat de grasime.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Tania Dabu 8 decembrie 2014 - 16:59

Ce idee mi-ai dat! Am sa-i incerc si eu, ca am aparat din asta.

Răspuns
Maria Udrea 8 decembrie 2014 - 17:01

Sa-i incerci ca n-o sa regreti! Te pup.

Răspuns
simonacallas 9 decembrie 2014 - 18:25

Si eu am aparat de gofre, si nu mi-a trecut prin cap ca se poate face la el si altceva decat gofre 🙂 Grozava idee, biscuitii sunt super, felicitari!

Răspuns
Maria Udrea 9 decembrie 2014 - 18:54

Prefer mai bine sa fac biscuiti decat wafele acelea care sunt practic niste clatite 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: